Empreses

Una app per localitzar el punts de recàrrega del vehicle elèctric

L’empresa Electromaps dissenya una plataforma que permet identificar els punts de recàrrega del cotxe elèctric a la UE

L’empresa catalana Electromaps ha desenvolupat una aplicació basada en algoritmes d’intel·ligència artificial per localitzar en temps real tots els punts de recàrrega per al vehicle elèctric, principalment a la Unió Europea (UE) però també a la resta de món. Es tracta d’una plataforma col·laborativa que permet a l’usuari afegir i compartir informació, com per exemple identificar un nou punt de recàrrega, actualitzar un servei o determinar la forma de pagament.

El projecte, que té per objectiu crear un marc propici per al desplegament de la mobilitat elèctrica a Europa, forma part del programa Electric Mobility Europe de l’Horizon 2020 on hi han participat 15 països de la UE i dues regions (Catalunya i el Piemont). Per desenvolupar aquesta aplicació, Electromaps ha comptat amb el cofinançament d’ACCIÓ.

L’aplicació ofereix informació precisa sobre la infraestructura de les estacions de càrrega europees tant gratuïtes com de pagament, públiques o privades. A més, també fa recomanacions als usuaris sobre les característiques dels connectors elèctrics, com el temps aproximat de recàrrega (càrrega ràpida o lenta), l’estona de mitjana que romandran lliures o ocupades, el cost estimat segons la font d’energia o el preu de l’energia local.

L’empresa compta actualment amb 180.000 usuaris finals i espera arribar a 200.000 a finals d’any, fet que suposa un creixement del 100% des de l’inici del 2021. A més, l’empresa ha arribat a acords amb 750 proveïdors de punts de recàrrega entre administracions i corporacions públiques, companyies elèctriques, petites empreses i entitats del sector de la mobilitat elèctrica, entre d’altres.

Segons el cap de màrqueting d’Electromaps, Jonan Basterra, “la nostra aplicació proposa una mobilitat elèctrica sense fronteres i per això hem unificat en un sol sistema tots els punts de recàrrega per a vehicle elèctric”. Basterra afegeix que “actualment el principal fre que tenen els usuaris de vehicle elèctric és saber on són els punts de recàrrega. Poden saber els que ha col·locat l’Ajuntament del seu municipi, però desconeixen si n’hi ha cap instal·lat per una petita empresa al costat de casa seva. Amb la nostra aplicació això queda resolt”.

El model del negoci de l’empresa prové bàsicament de dues fonts. D’una banda de les empreses, entitats i administracions que tenen contractat el software, i de l’altra, d’un percentatge que paguen els usuaris cada vegada que fan una càrrega. Actualment, l’empresa està treballant per ampliar els seus serveis i crear-ne de nous, com per exemple el de routing, que permetrà traçar un recorregut en cotxe per Europa assenyalant tots els punts de recàrrega dins l’itinerari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.