Política

Elena considera una “notícia importantíssima” l’acord dels PGE per a la jubilació anticipada dels Mossos

La mesura, que també s’aplicaria als Agents Rurals, és part del pacte d’ERC amb el govern espanyol

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha celebrat com a “notícia importantíssima” l’acord d’ERC amb el govern espanyol per permetre la jubilació anticipada tant dels Mossos d’Esquadra com dels Agents Rurals.

La mesura és part de l’acord perquè ERC aprovi els pressupostos de l’executiu de l’Estat i s’aconsegueixi una equiparació a agents d’altres cossos com la Policia Nacional o l’Ertzaintza al País Basc. “La jubilació anticipada per fi serà una realitat després d’anys de justes reivindicacions”, ha afegit a Twitter.

Aquesta mesura suposaria la fi d’una reclamació que Elena havia abanderat recentment, tot demanant que “un policia de Badalona” pogués jubilar-se en les mateixes condicions que “un de Vitòria”.

Amb aquest canvi previst, els agents catalans es podran retirar de manera anticipada als 60 anys, segons consta en una esmena transaccional pactada entre els republicans i el govern de l’Estat. És una de les contrapartides que ERC ha aconseguit a canvi del seu ’sí’ els comptes del PSOE i Unides Podem, juntament amb altres iniciatives com la quota del 6% per al català a la Llei de l’Audiovisual, un augment de la inversió al país o el traspàs de Rodalies a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.