Societat

Nous enfrontaments entre policia i manifestants en la vaga del metall a Cadis

Continuen les negociacions en la seu de l’òrgan de mediació laboral de la Conselleria d’Ocupació tot i la novena jornada de vaga indefinida

Nous enfrontaments entre la policia espanyola i manifestants se succeeixen aquest dimecres durant el matí en les protestes dels treballadors del metall de Cadis, que avui compleixen la seva novena jornada de vaga indefinida.

Els principals incidents s’estan registrant en la barriada del Riu Sant Pere a Puerto Real, on la policia ha fet ús de gasos lacrimògens i trets de goma per a fer retrocedir als vaguistes, que han derrocat i incendiat contenidors i els han llançat pedres, bales i altres objectes contundents.

Avui en aquesta zona, el punt més violent de les protestes, la polèmica tanqueta antidisturbis de la Policia Nacional no ha estat vista de moment. Per contra, a Sant Ferran i Cadis les protestes, en la seva majoria manifestacions dels treballadors, s’estan desenvolupant de manera més pacífica.

Mentre tornen a succeir-se els incidents violents, els representants sindicals i de la Federació d’Empresaris del Metall de Cadis (Femca) han reprès aquest matí les negociacions en la seu de l’òrgan de mediació laboral de la Conselleria d’Ocupació, a Sevilla.

En aquest context, la vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha fet una crida aquest dimecres a evitar les “escenes de violència, agressions i tensió” en les mobilitzacions de Cadis a conseqüència de la vaga en el sector del metall.

Calviño, en declaracions als periodistes en el Congrés després de defensar davant el ple de la Cambra les partides dels pressupostos relatives al seu departament, ha assenyalat que el que s’està vivint és un conflicte de tipus laboral.

Un conflicte que ha precisat que està relacionat amb la negociació del conveni col·lectiu d’un sector que té unes característiques molt especials.

Davant això, ha confiat que pugui arribar-se a un acord en aquesta negociació i “que s’evitin –ha subratllat– les escenes de violència, d’agressions i de tensió que hem vist en aquests dies”.

Per la seva banda, la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, també ha mostrat aquest dimecres el seu suport als treballadors del metall en vaga a Cadis perquè els drets laborals i socials, ha dit, mai han estat “regalats” a la majoria social, sinó que han estat “conquistats per la gent comuna”.

La líder de Podemos, que defensa aquesta tarda en el ple del Congrés els pressupostos del seu departament, ha començat el seu discurs des de la tribuna de l’hemicicle enviant una salutació “afectuosa, afectuós i solidari” als treballadors “que estan lluitant pels seus drets i pels drets de totes en aquest país”.

Aquests drets, ha destacat, sempre han estat conquistats “pels homes i dones de baix que s’han mobilitzat al llarg de la història per a aconseguir una vida millor per a la societat”, i que ho han aconseguit “malgrat les resistències d’abans i d’ara de les elits del nostre país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.