Salut

Salut deixa d’oferir punts de vacunació sense cita prèvia

S’intentarà vacunar si no s’ha reservat hora només en casos excepcionals i per resoldre incidències

El departament recorda que hi ha 200.000 espais disponibles

El Departament de Salut insisteix que les persones que s’hagin de vacunar de la Covid-19 demanin hora per fer-ho a través del portal vacunacovidsalut.cat.

A partir d’ara, el departament deixa d’oferir punts de vacunació sense cita prèvia davant de la situació actual, amb un fort increment de contagis de la sisena onada, que obliga els professionals sanitaris a assumir una gran càrrega laboral i per facilitar l’organització d’agendes. En qualsevol cas, Salut subratlla que actualment hi ha 200.000 cites disponibles.

Salut intentarà vacunar si no s’ha demanat cita prèviament quan es tracti de casos excepcionals o justificats per resoldre incidències, però no pot assegurar que es pugui fer en el mateix moment.

En aquests moments, s’està prioritzant la tercera dosi dels majors de 60 anys i ara dels menors d’aquesta edat que tenen la pauta amb AstraZeneca –grup obert aquest dilluns–. També s’estan posant primeres i segones dosis en persones que encara no les havien rebut i s’estan vacunant els infants des de la setmana passada.

Com que la vacunació és prioritària com a mesura de prevenció, Salut continuarà fent accions sense cita en barris amb baixa cobertura si és necessari perquè les persones amb dificultats per accedir al sistema es puguin vacunar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.