Educació

Salut, a favor de reobrir les escoles el 10 de gener “amb normalitat”

Cabezas considera que la situació actual “és millor” que fa un any, quan es va endarrerir 4 dies l’inici de les aules

Les universitats també reprendran l’activitat el dia 10, tal com estava previst

La secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, s’ha mostrat aquest dimecres a favor que les escoles reobrin el dia 10 de gener, com està previst després de les vacances de Nadal, “amb normalitat”. També es preveu que  el mateix dia ho facin les universitats.

La doctora Cabezas ha considerat aquest dimecres en roda de premsa telemàtica que la situació “és millor” aquest any que el passat, quan no s’havia començat a vacunar els docents ni els nens en edat escolar, per la qual cosa ha apostat per mantenir la tornada a les aules el dia 10.

No obstant això, el govern central i les comunitats autònomes encara tenen pendent abordar el reinici de les classes en una reunió prevista pel 4 de gener.

El passat curs escolar 2020-2021, els alumnes catalans van reprendre les classes el dilluns 11 de gener, quan haurien d’haver-ho fet el dia 8. L’anterior conseller d’Educació, Josep Bargalló, va argumentar que la mesura –que va suposar quatre dies més de vacances– va permetre començar el gener en millors condicions a les escoles.

Ara no es planteja aquest escenari, almenys a Catalunya, ni en l’etapa obligatòria ni en la universitària, malgrat la gran transmissibilitat de la variant òmicron –que ja es majoritària al Principat–, segons ha assegurat la secretària de Salut Pública.

Els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Universitats, Gemma Geis, van mantenir ahir dimarts una trobada telemàtica amb els rectors de les universitats catalanes per avaluar la situació epidemiològica actual. En aquesta reunió es va acordar reprendre l’activitat acadèmica també el dia 10 de gener, tal com estava previst.

Sanitat, Educació i Universitats abordaran amb les autonomies la tornada a les aules en una reunió la setmana vinent

ACN

Els ministeris de Sanitat, Educació i Universitats abordaran amb les comunitats autònomes la tornada a les aules en una reunió la setmana que ve.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat en una compareixença aquest dimecres per fer balanç del 2021 que ha demanat la convocatòria de la intersectorial “per preparar el retorn a l’escola després de les festes nadalenques”. “Seguim treballant i prenent mesures en exercici de la cogovernança”, ha destacat.

Sánchez ha defensat que enguany “estem més preparats i protegits” per la vacunació. Segons ell, ar es nota la diferència a les aules en la incidència de la Covid-19 entre les generacions que estan vacunades i les que no ho estan.

En aquest sentit, el president del govern espanyol ha explicat que la setmana passada hi havia 1.158 aules d’educació infantil confinades i 1.852 d’educació primària i, en canvi, només n’hi havia 47 d’ESO i FP bàsica i 59 de Batxillerat i FP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.