Política

Maria Eugènia Gay, serà la nova delegada del govern central a Catalunya

L’actual degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona substitueix Teresa Cunillera que ha dimitit aquest divendres

Maria Eugènia Gay, actual degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), serà la nova delegada del govern espanyol a Catalunya., Gay substituirà en el càrrec a Teresa Cunillera, que aquest divendres ha presentat la seva dimissió.

Gay va renovar fa uns mesos el mandat a l’ICAB després d’imposar-se a una candidatura considerada independentista. Gay va mostrar unes posicions obertament contràries a la independència de Catalunya, però partidària del diàleg i de l’indult als presos.

Per la seva banda, la fins ara delegada, Teresa Cunillera, ha comunicat aquest divendres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la decisió de deixar el càrrec. Cunillera ho justifica en el fet que la situació ha millorat considerablement a Catalunya des que va assumir el càrrec i que l’executiu espanyol “està complint els sues compromisos amb la ciutadania”. Per això considera que “ha arribat el moment” de deixar el seu lloc, un cop ha intentat complir amb l’encàrrec rebut. Ha ocupat aquesta posició durant tres anys i mig, des del juny de 2018.

El nomenament de Gay l’haurà de fer el Consell de Ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.