Salut

L’EMA recomana la quarta dosi només als immunodeprimits

Per ara, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) no veu necessari vacunar amb una quarta dosi contra la covid-19 tota la població. El cap d’estratègia de vacunació, Marco Cavaleri, va assegurar ahir que “l’administració repetida de reforços amb diversos intervals de temps curts podria reduir el nivell d’anticossos que produeix cada administració, ja que el nostre sistema immunitari necessita una certa quantitat de temps per mostrar la resposta a l’antigen que se li presenta”. I hi va afegir: “Això, potencialment, farà que la vacunació sigui una mica menys eficaç amb el temps.” Actualment, “no hi ha evidències ni dades sobre la necessitat” de la quarta dosi per a tothom. Malgrat això, “és raonable que les autoritats de salut pública comencin a considerar una quarta dosi” per a les persones immunodeprimides per augmentar-ne la seguretat contra la covid-19.

Ara bé, l’EMA sí que recomana la tercera dosi, que és el primer reforç a la vacunació original, que ara s’està injectant a la població europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.