Empreses

SITEC transforma restes orgàniques en complements farmacèutics

La pime d’Esplugues de Llobregat participa en un consorci de recerca internacional

L’empresa tecnològica catalana SITEC Pharmabio (Barcelona), especialitzada en el desenvolupament de productes i formulacions per als sectors farmacèutic i nutricèutic, ha desenvolupat una tecnologia que transforma extractes dels residus orgànics en complements farmacèutics. En concret, l’empresa utilitza el diòxid de carboni per obtenir la formulació en micropartícules de molècules amb valor antioxidant que provenen dels residus del sector agrícola, com la pell dels tomàquets, dels grans de raïm o les clofolles d’arròs, per aplicar-les en productes mèdics, cosmètics o alimentaris.

Per aquest projecte, que forma part d’un consorci d’R+D internacional anomenat NutraCO2S, SITEC Pharmabio ha rebut un ajut d’ACCIÓ de 105.000 euros. A banda de la pime catalana, la línia pilot també compta amb la participació de l’empresa tecnològica italiana Exenia Group, la química Farmaceutici Procemsa, la vinya navarresa Bodegas San Martín i la col·laboració dels centres tecnològics Leitat i Lurederra.

Dins del consorci, la companyia catalana s’encarrega de transformar els extractes orgànics -que prèviament ha tractat el laboratori italià- en micropartícules sòlides en forma de pols que contenen les biomolècules actives. Una vegada s’obté aquesta pols, es transfereix a la farmacèutica per elaborar els seus productes finals.

Segons el director adjunt de SITEC Pharmabio, Pierandrea Esposito, “residus com la pell dels tomàquets, dels grans de raïm o les clofolles d’arròs tenen biomolècules amb un gran valor afegit antioxidant, de forma que extraiem aquest biomaterial per usar-lo com a component per a productes nutricèutics per a la protecció cardiovascular o ocular, o cosmètics, com ara gels per millorar la salut cutània”. Esposito afegeix que “així també donem valor i aprofitem residus que aparentment no són importants al mercat, amb l’objectiu de fer-ne un ús beneficiós i saludable per a les persones”.

La pime radicada a Esplugues de Llobregat, que ja ha tancat acords comercials amb clients d’ Itàlia, Islàndia, l’Índia i els Estats Units, té previst continuar amb el desenvolupament de productes nutricèutics en col·laboració amb altres companyies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.