Empreses

AlfaTorres guanya quota en l’àmbit internacional

Amb l’entrada de la segona generació familiar, el fabricant de portes industrials del Vallès reforça l’equip tècnic i comercial per fer el salt a l’exterior

Els sectors logístic, tecnològic, d’oficines i farmacèutic són clau per a la firma vallesana

AlfaTorres, que dissenya, fabrica, instal·la i fa el manteniment de portes industrials i molt concretament les especialitzades en tallafocs, ha acabat el relleu generacional mitjançant la participació activa de representants de les famílies que en l’inici de l’activitat van posar en marxa la planta industrial de Barberà del Vallès l’any 1978. La principal decisió, liderada per la nova directora general, Concha Fuentes, és consolidar la producció de qualitat i sobretot incrementar la comercialització de les vendes als mercats internacionals.

Tot i que ja s’han fet alguns enviaments de portes a l’estranger a partir de clients de què ja disposava AlfaTorres, ara s’ha decidit, de forma estratègica, reforçar les exportacions. “Enguany arribarem al 15% del nostre valor de facturació destinades a les exportacions”, explica Fuentes, que afegeix que la voluntat d’aquesta empresa del sector del metall és “poder superar ben aviat el llindar del 20%”.

El cert és que ja s’havien fet grans operacions més enllà dels Pirineus, entre les quals caldria citar les portes del metro de Quito, les instal·lacions de la Fira de Pequín o la culminació de les instal·lacions de les portes corredisses de 400 m² al complex nuclear ITER, al departament francès de les Boques del Roine. Al sud de França, trenta-cinc països col·laboren per construir el tokamak més gran del món, un dispositiu de fusió magnètica que ha estat dissenyat per demostrar la viabilitat de la fusió com a font d’energia a gran escala i lliure de carboni. “Per a la nostra empresa ha estat una satisfacció poder participar en aquest projecte tan tecnològic”, ha assegurat la directora general d’AlfaTorres, que també és la president de Pimec Metall.

Dos centres productius.

Amb 12 milions de facturació i 105 professionals, el grup AlfaTorres disposa de dues unitats industrials a Barberà del Vallès i de dues de comercialitzadores, una a la mateixa població del Vallès i l’altra a Boadilla del Monte (Madrid). Precisament, per abordar el creixement de producció i les exportacions, la direcció del grup està reforçant l’equip professional. El juliol passat, s’hi va incorporar Albert Pérez, com a director d’operacions, i ara, Rubén Palacios, com a nou director comercial.

La nova directora general explica que el creixement està focalitzat en el sector tecnològic, amb molta presència en centres de processament de dades (CPD), així com em plantes de fabricació de bateries elèctriques. També és clau el sector logístic, amb presència en companyies capdavanteres com Amazon i Lidl, o el sector farmacèutic i el d’oficines, que es troba bàsicament concentrat a les ciutats de Barcelona i Madrid.

Fent una mica d’història, la firma es va iniciar l’any 1978 gràcies a dues persones “essencials per al seu naixement, Lluís Gallés i Lluís Sanz, que van saber llegir l’oportunitat d’un mercat de la construcció en ple creixement”, expliquen des de la direcció. Per la seva banda, Custodio Fuentes, que va ser el director tècnic, i Joaquim Punsola, de l’àrea comercial, van participar activament en el naixement de la companyia. En els anys noranta, la firma va ampliar la producció a les portes amb prestació de tallafocs. L’expansió del grup per l’Estat espanyol es va fer amb l’aportació de Juan Pedro Conejo, cofundador de la filial que AlfaTorres té a Madrid.

ALFATORRES

Facturació
12 M€
Treballadors
105
Any de fundació
1978
El grup AlfaTorres va començar l’activitat industrial l’any 1978, però té els seus orígens en l’any 1917, quan ja fabricaven portes per a companyies situades a Barcelona. Amb una facturació de 12 milions d’euros, preveu créixer a l’entorn del 10% el 2022.
el futur

Reptes per a les indústries

Concha Fuentes diu que tot i la voluntat per seguir creixent, moltes indústries en general i la seva en particular pateixen els efectes de la covid, traduïts en la dificultat que suposa “l’absentisme laboral per causa dels contagis que, malgrat tot, ha intentat que es poguessin conciliar amb la vida familiar”. També ha recordat els problemes que suposen la falta de subministrament i els alts preus de les matèries primeres, així com els efectes de l’elevat preu de l’energia. Fuentes afegeix que caldria fer la feina a la indústria més atractiva per als joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.