Cinema

Ozon inaugura la Berlinale

Peter von Kant, un homenatge de François Ozon a Les amargues llàgrimes de Petra von Kant, del cineasta alemany Rainer Werner Fassbinder, inaugura avui la 72a edició de la Berlinale, que inclourà l’excepcional presència de dos cineastes catalans a competició: Isaki Lacuesta, amb Un año, una noche, i Carla Simón, amb Alcarràs. Noms de prestigi del cinema internacional com ara Hong Sang-soo, Paolo Taviani, Claire Denis, Rithy Panh i Denis Côté competiran amb els directors catalans per l’Os d’Or, en una edició presencial amenaçada encara per la pujada de contagis de la covid a Alemanya. No hi haurà festes, les gales seran amb aforament reduït i la secció oficial es redueix a set dies. Però serà ben diferent de l’edició del 2021, que va ser virtual.

Les presències més esperades vindran de França: Isabelle Huppert (que rebrà un Os d’Or honorífic), Juliette Binoche, Vincent Lindon, Charlotte Gainsbourg...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.