Focus

The Collider impulsa les seves ‘start-up’ al MWC

Les empreses emergents del programa d’innovació The Collider participants en el MWC van aconseguir 4,9 milions de finançament i van crear trenta llocs de treball de feina directes el 2021. En quatre anys de vida, el programa ha aconseguit impulsar un total de quinze empreses emergents de tecnologia, dotze de les quals segueixen actives. Aquestes start-ups compten amb noranta persones entre personal directe i indirecte en el camp de la ciència i, avui dia, la seva valoració al mercat és de 17 milions d’euros, amb una inversió inicial directa de 600.000 euros. “El 2021 va ser un any de recuperació de les bones xifres de salut del nostre ecosistema, que va tornar als indicadors de creixement i maduresa consolidats el 2019”, va afirmar Òscar Sala, director de The Collider durant la presentació del programa d’enguany.

“L’Estat espanyol té un ecosistema madur d’innovació i referent a Europa, amb nou unicorns europus i vint dels potencials futurs unicorns”, va recordar Sala, que defensa que la producció científica és una oportunitat per transformar l’economia i potenciar una nova indústria basada en el coneixement. El director de The Collider va assegurar també que les bones xifres d’impacte del programa “reforcen l’oportunitat” de corporacions que col·laboren amb institucions científiques per millorar la seva innovació i l’interès d’inversors en formar part d’aquests projectes en fases inicials.

“El 2021 ha estat un any de rècord per a nosaltres”, va insistir a remarcar Sala. The Collider també ha format més de dues-centes persones en l’àmbit de la gestió de la innovació d’institucions científiques en la metodologia nord-americana Lean LaunchPad, que permet avaluar la viabilitat i la possible comercialització de noves tecnologies.

El programa d’enguany de The Collider, que va donar el tret de sortida a principis de gener, seleccionà els quinze projectes que s’incubaran durant el 2022 juntament amb la indústria. Les sol·licituds es poden enviar fins al 27 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.