Economia

L’Airef calcula que Catalunya assolirà l’any vinent el nivell de deute previ a la pandèmia

L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) calcula que Catalunya assolirà el nivell de deute previ a la pandèmia el 2023, és a dir, tres anys després de l’esclat de la covid. En un informe fet públic aquest divendres, l’ens projecta que el creixement econòmic impulsarà la reducció de la ràtio de deute de 17,5 punts del PIB en els propers 15 anys. Sota el mateix escenari, l’AIReF preveu que s’assolirà el “límit de referència” del 13% l’any 2043. Pel que fa al 2022, les estimacions sobre el deute català del 2022 han millorat pràcticament mig punt, principalment per la revisió del PIB.

D’acord amb les previsions de l’AIReF, la ràtio de deute sobre el PIB es reduirà fins al 33,5% el 2022, any durant el qual el creixement econòmic permetrà compensar l’efecte fiscal previst reduint en més de dos punts la ràtio.

L’entitat preveu que els ingressos de la Generalitat d’aquest any –sense considerar els Next Generation i els ajuts directes– reduiran dos punts i mig el seu pes, fins al 13,9% del PIB.

D’altra banda, l’AIReF calcula que l’ocupació caurà prop d’un 4% respecte el 2021, sense tenir en compte l’efecte dels fons europeus, fins al 14,8% del PIB català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.