Gran angular

Barcelona és la ciutat amb una ràtio d’ingrés disponible més atractiva

Un estudi de Mercer situa la capital catalana per damunt de Berlín, Milà, Lisboa, Copenhaguen i Amsterdam quant a potencial per atreure talent

Barcelona és la ciutat europea que té més potencial per atreure talent gràcies a una ràtio d’ingrés disponible molt competitiva, per damunt de la que tenen Berlín, Milà, Lisboa, Copenhaguen i Amsterdam, segons un estudi de la consultora Mercer España.

La ràtio d’ingrés disponible és la part del salari que li resta a l’empleat després de fer front a totes les seves obligacions. A través de dades públiques comprables s’ha analitzat l’impacte sobre el salari brut de la normativa fiscal, així com la despesa en habitatge i béns i serveis a sis ciutats -Barcelona, Berlín, Milà, Lisboa, Copenhaguen i Amsterdam- i en tres categories professionals: executius, comandaments mitjans i professionals tècnics.

Els resultats mostren que Barcelona, tot i no registrar el salari més elevat de tota la mostra, si presenta un nivell d’estalvi elevat, tot oferint més qualitat de vida als professionals que hi resideixen. En aquest sentit, tot partint d’una mitjana en el salari net de 78.104 euros per a executius, 45.477 euros per a comandaments mitjans i 28.147 per a tècnics, els ingressos disponibles se situen en el 45,55% per al primer col·lectiu, assoleix el 38,57% en el cas dels comandaments mitjans i un 29,20% en el cas dels tècnics. Uns valors que permeten als professionals que s’estableixen a Barcelona generar unes capacitats d’estalvi superiors a altres ciutats com Berlín o Copenhaguen en el cas dels executius, tot sumant Lisboa pel que fa als comandaments mitjans i la millor ràtio d’ingressos disponibles, tret d’Amsterdam, entre els professionals tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.