Economia

El Cercle d’Economia celebrarà el 12 de juliol les eleccions per escollir el nou president

L’entitat tanca el cens electoral davant “l’alt nombre” de sol·licituds d’admissió de socis de les darreres setmanes

El Cercle d’Economia celebrarà les eleccions per escollir el nou president el pròxim 12 de juliol. Així ho ha decidit la junta directiva de l’entitat, que es va reunir aquest dijous a Barcelona per oficialitzar la convocatòria de les que seran les primeres eleccions del Cercle amb més d’un candidat. El màxim òrgan de govern també ha acordat tancar el cens electoral, tant pel que fa a les altes com a les baixes, davant “l’alt nombre” de sol·licituds d’admissió de socis presentades les setmanes prèvies a la celebració de la junta. Segons ha comunicat l’entitat, era “impossible” verificar “amb plenes garanties” que els sol·licitants complien els requisits, de manera que han decidit ajornar la decisió fins al mes de juny.

La junta també ha decidit que els precandidats a president de l’entitat hauran de presentar 50 avals per poder concórrer a les eleccions.

Pel que fa als socis actuals del Cercle –que formen part del cens electoral-, el comunicat que ha publicat la junta indica que han encarregat a un assessor extern que en els dies vinents certifiqui que tots estan al corrent dels pagaments. Un cop el cens estigui validat, es lliurarà a totes les precandidatures.

Guardiola i Cañadas, els precandidats

L’actual president del Cercle d’Economia, Javier Faus, no opta a la reelecció. Pel que fa a precandidats, han sonat amb força dos noms: el conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola; i l’empresària Rosa Cañadas.

En el cas de Jaume Guardiola, el comunicat de la junta directiva ho confirma, ja que ha dimitit com a membre de l’òrgan de govern amb la intenció de presentar-se a les eleccions. I és que la normativa interna del Cercle estableix que els membres de la junta que formin part d’alguna candidatura no poden participar en les deliberacions ni prendre cap decisió que afecti el procés electoral. De fet, Guardiola ha convocat una roda de premsa el pròxim 17 de maig per presentar la precandidatura.

Així mateix, també ha dimitit la secretària de la junta directiva, Camino Quiroga, que continuarà només com a vocal perquè, segons indica el comunicat, “està valorant” formar part d’una de les candidatures. La substituirà com a secretària la consellera delegada de Ribé Salat, Mònica Ribé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.