Societat

sanitat

Creix l’alarma davant l’expansió de la verola del mico

França i Austràlia detecten els primers casos de la malaltia i se sumen a l’Estat espanyol, Portugal, Itàlia, el Regne Unit, Suècia, els Estats i el Canadà

L’alerta per la verola del mico creix cada dia que passa des que la setmana passada va saltar al Regne Unit amb un viatger procedent de Nigèria. Des d’aleshores s’han detectat casos en diversos països europeus, així com els Estats Units, el Canadà i Austràlia.

Les autoritats sanitàries australianes han informat avui que investigaven el primer cas probable de verola del mico, una malaltia infecciosa molt minoritària provocada per un virus que pertany a la mateixa família que el de la verola. El ministeri de Salut de Nova Gal·les del Sud, la més poblada del país, va informar en un comunicat que el pacient és un home d’uns 40 anys que recentment va tornar d’Europa a Sidney.

La malaltia també ha entrat a l’Estat francès. La Direcció General de Salut de França ha confirmat avui un primer cas de la verola del mico al seu territori, en un home de 29 anys que no havia viatjat en els últims mesos pels països on circula el virus. El malalt va ser hospitalitzat davant la sospita del contagi, però davant l’absència de gravetat en el seu cas va ser enviat a casa, on romandrà aïllat, segons les autoritats, que recomanen que la quarantena duri les tres setmanes que triguen a aparèixer les ferides que provoca.

Austràlia i França se sumen així a la llarga de països que han detectat casos sospitosos de la malaltia, entre ells els Estats Units, el Canadà, Portugal, Itàlia, Suècia i l’Estat espanyol, que just avui el Ministeri de Sanitat ha confirmat que les anàlisis que està duent a terme l’Institut de Salut Carlos III han confirmat, de moment, set casos de verola del mico. Hi ha 21 mostres més que han donat positiu a una verola no humana i que ara s’han de seqüenciar per determinar quina mena de verola és, va assenyalar el departament dirigit per Carolina Darias, que ja ha anunciat que prepara la compra de milers de vacunes contra la verola tradicional per frenar l’expansió del brot.

La verola del mico o monkeypox és una malaltia molt poc freqüent causada per un virus endèmic de l’Àfrica central i occidental. Els primers casos en humans es van detectar a la República Democràtica del Congo (aleshores, el Zaire) l’any 1970, en una regió on la verola s’havia erradicat dos anys abans.

La infecció provoca una erupció a la pell similar a la de la verola, inflamació dels ganglis limfàtics, febre, cansament i malestar general, segons l’OMS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.