Economia

JORDI CORBALAN

Tercera generació

“El turista anglès bevia molt i el bar no parava”

Vostè és la tercera generació de l’hotel Panorama. Quan s’hi va incorporar?
Jo hi he nascut, a l’hotel. Amb la meva germana, que no s’ha quedat a l’hotel, als set anys ja rentàvem plats i coberts i plegàvem roba. Recordo que als estius el meu millor amic em venia a buscar per anar a jugar i la mare sempre li deia que no podia sortir fins que hagués acabat el que estava fent. El meu amic, i això m’ho va recordar en el meu casament, per tenir més estona per jugar m’ajudava cada dia amb el que estigués fent.
Ha canviat molt el turisme amb els anys?
Al principi, el nostre client era el turista anglès. Si portava 200 lliures no parava fins que s’ho havia gastat tot. Bevia molt i el bar no parava en tota la nit, i sempre hi havien coses. Nosaltres vam notar molta diferència quan va començar a venir el turista espanyol i el francès.
A més del col·lectiu submarinista, vostès també han adaptat les instal·lacions per als ciclistes.
Hi ha ciclista que ve sol, però també n’hi n’ha molts que venen amb la família. Això ens va obligar a adaptar l’hotel i a fer una piscina petita per als nens, fer un miniclub, un parc infantil i canviar baranes, entre altres coses, i evidentment adaptar un espai per guardar-hi les bicicletes. També tenim jubilats i els fem espectacles i ball cada dia. Tenim clients tot l’any.
El sector es queixa de la dificultat de trobar treballadors. Vostès s’hi han trobat?
No gaire. Tenim obert tot l’any, i tot i que a l’estiu contractem més gent i també ens hem trobat amb alguna jubilació, fins ara no hem tingut gaires problemes.
Com veu la temporada?
Molt bé, i amb molta ocupació. Això no vol dir que per culpa dels increments de preus tinguem beneficis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.