Política

Atac amb míssils contra el port d’Odessa després de l’acord per a l’exportació de cereals

La ciutat portuària és un dels principals punts de sortida del gra ucraïnès

El portaveu del Ministeri de Defensa ucraïnès, Oleg Nikolenko, ha denunciat un atac rus aquest dissabte contra el port d’Odessa, la principal ciutat marítima del país. Com ha recordat, l’atac arriba el dia després que Ucraïna i Rússia tanquessin davant de l’ONU i de Turquia, que feia d’amfitriona, un acord per facilitar l’exportació de cereals que han quedat atrapats arran de la guerra –22 milions de tones– i dels quals depenen milions de persones arreu del món. Nikolenko ha afirmat que l’atac amb míssils suposa “trencar les promeses” i ha responsabilitzat Rússia en cas d’una “crisi alimentària global”.

L’alt representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors, Josep Borrell, ha condemnat el bombardeig contra “un objectiu crucial per a l’exportació de gra el dia després de la firma dels acords d’Istambul”. “És particularment reprovable i demostra de nou el menyspreu de Rússia cap a la llei internacional i els acords”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.