Política

coronavirus

La CE autoritza la vacuna de Pfizer adaptada a dues subvariants d’òmicron

La Comissió Europea assegura que la vacunació encara és la millor manera de protegir-se contra la covid

La Comissió Europea (CE) ha autoritzat avui la comercialització de la vacuna desenvolupada pel laboratori BioNTech i la farmacèutica Pfizer adaptada a les subvariants BA.4 i BA.5 d’òmicron després d’haver obtingut el vistiplau de l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

La comissaria de Salut de l’executiu comunitari, Stella Kyriakides, va confirmar a través d’un missatge a la xarxa social Twitter el citat permís després de conèixer que el vaccí comptava amb l’anàlisi positiva de l’EMA i va destacar que l’autorització “garantirà que els estats membres seran capaços de desplegar-la ràpidament” per “protegir els ciutadans”.

“Sabem que la covid és encara una amenaça. Per això acabem d’autoritzar la dosi de reforç de BioNTech i Pfizer contra les actuals variants”, va destacar, per la seva banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La cap de l’executiu comunitari va destacar també que aquesta vacuna ajudarà els europeus a “estar segurs aquesta tardor” i va apuntar que “la vacunació encara és la millor forma de protegir-se contra la covid”.

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat suport avui a una vacuna bivalent de la farmacèutica Pfizer adaptada a les subvariants BA.4 i BA.5 d’òmicron, a més de la variant original del SARS-CoV-2, el virus que causa la Covid-19, una dosi actualitzada per preparar-se per a noves onades de contagis aquesta tardo que ve.

L’organisme amb seu a Amsterdam va indicar que el vaccí adaptat “ampliarà encara més l’arsenal de vacunes disponibles per protegir a les persones contra la covid a mesura que continua la pandèmia i s’anticipen noves onades d’infeccions a la temporada de fred”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.