Política

Regne Unit

El cos d’Elisabet II viatja d’Escòcia a Londres

El fèretre passarà aquesta nit al palau de Buckingham

Més de 26.000 persones s’han apropat a la capella ardent de la monarca a Edimburg

El fèretre amb les restes mortals d’Elisabet II del Regne Unit, que va morir dijous passat als 96 anys, ha viatjat aquest dimarts des de l’aeroport d’Edimburg, a Escòcia, cap a Londres, on el proper dilluns, 19 de setembre, se celebrarà el funeral d’Estat.

El taüt ha sortit aquesta tarda en una processó fúnebre de la catedral de Sant Gil, a la capital escocesa, i ha estat traslladat en un avió militar fins a la base aèria de Northolt, on han aterrat poc abans de les set de la tarda (una hora més a Catalunya). La princesa Anna ha acompanyat el cos de la seva mare des d’Escòcia a Anglaterra.

Les restes d’Elisabet II reposaran són traslladades aquesta tarda fins al palau de Buckingham, la seva residència habitual a Londres, on reposaran una última nit. Demà dimecres el fèretre serà portat en processó fins a les Cases del Parlament, a Westminster, on s’instal·larà la seva capella ardent.

Entre demà i el proper dilluns, quan es tancarà la capella ardent i s’oficiarà el funeral d’Estat, es preveu que unes 400.000 persones s’apropin al palau de Westminster, que estarà obert al públic nit i dia. Es preveu que la cua per accedir-hi sigui de diversos quilòmetres al llarg de la riba sud del riu Tàmesis.

Elisabet II va morir el passat 8 de setembre al castell de Balmoral, la seva residència d’estiu a Escòcia. Les seves restes van ser traslladades diumenge fins al palau reial d’Holyroodhouse, a Edimburg, i ahir dilluns van ser portades en processó fins a la catedral de Sant Gil, on després de la celebració d’un servei religiós va quedar instal·lada la capella ardent durant unes 24 hores, durant les quals més de 26.000 persones han desfilat davant el fèretre per presentar-li els seus respectes.

El seu fill i nou rei britànic, Carles III, i la seva dona, la reina consort Camil·la, han viatjat aquest dimarts a Irlanda del Nord. Durant la visita, el monarca ha rebut un missatge de condol del president de l’Assemblea nord-irlandesa, Alex Maskey, del Sinn Féin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.