Salut

Argimon creu que cal esperar a veure com evoluciona la pandèmia durant el 2023

El conseller augura una nova onada a la tardor però espera que sigui de poca gravetat en termes d’hospitalització

Es posarà la quarta dosi als majors de 60 anys a finals de mes

Argimon creu que cal esperar a veure com evoluciona la pandèmia durant el 2023 per donar-la per acabada. En declaracions a Rac 1, ha subratllat que el virus de la covid és com el de la grip, en el sentit que té el seu punt àlgid quan arriba el fred, a la tardor i l’hivern. En aquest punt, ha augurat una nova onada a la tardor, però ha dit que espera que sigui de poca gravetat, amb una variant que infecti molt però que no provoqui malaltia greu gràcies a la immunitat adquirida per haver passat la infecció i per la vacunació.

Vacunació

Argimon ha apuntat que “en principi” els menors de 60 anys ja no s’hauran d’injectar la quarta dosi de la vacuna contra la covid, que començarà a administrar-se el 26 de setembre.

Argimon ha recordat que els col·lectius prioritzats en primera instància són els majors de 80 anys i persones en les residències, i que després s’abordarà la franja de població major de 60 anys.

Però, a diferència del que va ocórrer amb la tercera dosi, el conseller creu que per a la quarta punxada no es baixarà a edats menors de 60 anys: “En principi no, encara que veurem com va evolucionant”, ha destacat.

Argimon espera “poca gravetat” de la covid en els propers mesos “gràcies a la immunitat natural -per infecció- o adquirida -per vacuna-” de gran part de la població, però ha indicat que cal esperar a l’arribada de l’hivern per comprovar que la pandèmia com l’hem conegut fins ara “ha acabat”.

Ha destacat que espera rebre les vacunes per a les quartes dosis contra la covid -ja adaptades a òmicron- a partir del 19 de setembre, per començar a administrar-les el 26 del mateix mes, en una campanya de vacunació que es farà simultàniament amb la de la grip: “Una en cada braç”, ha indicat.

Quant a l’ús de la mascareta en el transport públic, ha reiterat que ell mai no ha estat partidari de l’obligació, establerta per un decret del govern central, però que creu que serà “convenient” seguir portant-la a la tardor, indistintament de si l’executiu central decideix o no modificar la normativa vigent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.