Societat

coronavirus

Pequín imposa tancaments davant l’avenç de la covid

La capital xinesa suspèn l’assistència presencial a les escoles i llars d’infants després d’haver registrat dues morts diumenge i gairebé mil noves infeccions

Pequín ha suspès les classes presencials a les escoles i llars d’infants després de registrar diumenge dos morts i gairebé mil nous infectats de covid, en un moment en què diverses ciutats del país asiàtic registren rebrots i algunes com Shijiazhuang, al nord, han tornat endurit les restriccions després d’haver adoptat alguna mesura que apuntava a una relaxació limitada de l’estricta política de zero covid.

Nombrosos restaurants de la capital xinesa, sobretot en el districte de negocis de Chaoyang, han abaixat la persiana o només serveixen menjar per emportar i les autoritats han demanat que els residents treballin des de casa sempre que sigui possible.

A més, es mantenen els requisits de mostrar en una aplicació del telèfon mòbil una prova PCR negativa feta el dia abans per accedir a espais públics com supermercats, parcs o centres comercials.

Tot i que una xifra indeterminada d’edificis de Pequín continuen confinats per haver-se detectat un cas de covid en el seu interior, la capital xinesa ha evitat fins ara decretar un confinament a gran escala, tot i que les seves xifres de contagis diaris son similars a les registrades per ciutats en les quals es va imposar el tancament generalitzat al llarg dels últims dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.