Economia

Estat espanyol

Antonio Garamendi guanya les eleccions a la presidència de la CEOE amb el 83% dels vots

Virginia Guinda, la candidata de Foment del Treball, només obté el 13,5% dels suports

L’empresària catalana era l’única rival de l’actual líder de la patronal espanyola

L’actual president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha guanyat les eleccions a la presidència de la patronal espanyola celebrades aquest dimecres amb el 83% dels vots.

L’empresari basc revalida el càrrec quatre anys més després d’haver aconseguit 534 vots dels 643 emesos. L’única competidora de Garamendi, la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda, només ha obtingut el 13,5% dels suports, 87 vots.

Les votacions s’han produït al llarg del matí, a partir de les 10 hores i fins a les 13.30 h.

L’empresària va presentar la seva candidatura avalada per la patronal catalana fa vint dies amb l’objectiu d’impulsar una CEOE “més participativa” amb més pes dels territoris i dels diferents sectors. Guinda va presentar 37 avals dels 789, gairebé el doble dels necessaris per poder participar en les eleccions d’aquest 23 de novembre. 

Garamendi, però, disposava del suport de la resta de patronals territorials amb l’única excepció de Catalunya i també afirmava tenir lligats els vots de les grans organitzacions sectorials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.