Empreses

La PAC 2022, més accessible als agricultors i ramaders

Banc Sabadell disposa de la línia Sabadell Negoci Agro, amb què ofereix als pagesos avançar els pagaments i finançar les inversions de forma específica, en funció de les necessitats de cada productor, en uns moments en què el sector primari s’enfronta a la seva renovació a través dels Fons Next Generation de la Unió Europea, emmarcats en la Política Agrària Comuna 2022, que enguany destinarà 4.865 milions d’euros al sector perquè se’n beneficiïn 665.000 productors agrícoles i ramaders.

Amb Sabadell Negoci Agro, l’entitat financera dona suport a agricultors i ramaders per dur a terme la transformació de les seves explotacions a través dels anomenats Eco-Esquemes. Aquesta transformació demana una inversió que, per tal que sigui més efectiva, s’ha d’ajustar a la grandària i als trets específics de cada explotació. Banc Sabadell és conscient de les necessitats de liquiditat del sector agrari, i per això posa a la seva disposició el préstec FlexiAgro, que s’adapta al calendari del sector per permetre anticipar el pagament efectiu de l’ajut de la PAC 2022, a més de les campanyes agràries, l’avançament de la collita, o el cost de les primes d’Agroseguro, entre d’altres.

En funció de l’activitat a la qual pertany l’explotació (agrària, ramadera, pesquera o vitivinícola), Banc Sabadell planteja quatre ofertes sectorials, especialitzades i adaptades a les necessitats i calendaris d’ingressos, atès que l’estacionalitat d’un viticultor no és la mateixa que la d’un ramader o un agricultor. Amb la nova eina, els clients de Banc Sabadell tenen la possibilitat de gestionar el seu dia a dia i finançar els seus projectes d’inversió, que poden abastar des de la modernització de granges fins a la transformació de l’explotació en ecològica o a l’adquisició de maquinària. Tot això a través de productes financers que tenen la carència d’anys necessària, amb quotes adaptades als ingressos i al calendari de pagaments dels productors. Per tal de simplificar les gestions, que poden dur prou temps si no se’n té coneixement, tota l’oferta sectorial està disponible al web Negoci Agrari de Banc Sabadell o, a més, hi ha la possibilitat de demanar cita prèvia amb el gestor especialitzat. En una passa més cap a la digitalització, els nostres clients disposen de l’app Agro, en què es pot accedir a les notícies més destacades del sector i obtenir informació de subvencions, a més d’una agenda amb les principals jornades, esdeveniments i aplicacions que poden resultar d’interès per als professionals del sector primari. Banc Sabadell ha fet mans i mànigues perquè els seus clients del sector primari tinguin la plena certesa que se’ls cobreixen totes les necessitats, per petites que siguin. Una de les claus per assolir aquest objectiu és que totes dues parts parlen el mateix llenguatge, “d’especialista a especialista”. Per això dona suport amb èxit, i així s’ha reconegut, a un sector essencial per a l’economia. Si Banc Sabadell pot oferir un valor afegit en el suport a agricultors i ramaders és perquè fa temps que és un soci de referència al sector, cosa de la qual dona fe el Premi a Millor Entitat Financera Agro, rebut el 2021, per ser una de les entitats que han arribat al nivell més alt d’especialització en productes de finançament per al sector primari.

Conveni entre Saeca i Banc Sabadell

Banc Sabadell i la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECAL) han subscrit un conveni de col·laboració per tal de millorar i facilitar els processos de finançament dels sectors agropecuari, forestal, agroalimentari i pesquer. Hom tracta d’afavorir el procés de finançament, en les millors condicions, al conjunt del sector primari en qualsevol tipus d’operació que tingui com a objectiu la creació, conservació o millora de la riquesa forestal, agrícola, ramadera o pesquera, i que es materialitzi en indústria agroalimentària; millora o implantació de regadius; compra de terres; compra de maquinària, construccions agrícoles o ramaderes, i compra o millora d’habitatge rural i circulant, entre d’altres. L’acord fixa operacions d’imports màxims de fins a 250.000 euros per a persones físiques, de fins a 400.000 per a persones jurídiques i de fins a 12 milions per a comunitats de regants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.