Gran angular

El MWC vol accelerar la tecnologia al màxim

L’esdeveniment espera recuperar bona part dels visitants xinesos

L’edició del Mobile World Congress (MWC) d’enguany preveu reunir al voltant de 80.000 visitants i generar un impacte econòmic superior als 350 milions d’euros a Barcelona i la seva zona d’influència. Són xifres superiors a les de l’any passat, quan hi van assistir 60.000 congressistes i es va generar un impacte de 240 milions, però encara lluny de les assolides l’any 2019, tot just abans de la pandèmia, quan va acollir 109.000 assistents i l’impacte econòmic va ser de 473 milions.

L’esdeveniment se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març, i ocuparà, com cada any, el recinte de Fira Gran Via de l’Hospitalet. S’hi esperen més de 2.000 empreses expositores, la presència de més de 200 països i territoris i se signaran al voltant de 7.400 contractes temporals.

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va pronosticar, durant la roda de premsa de presentació del congrés, que en l’edició d’enguany s’espera recuperar bona part dels visitants xinesos. “Tornaran amb força, i un senyal d’això és que la companyia Huawei tindrà l’expositor més gran de la fira, ja que ha incrementat un 50% la superfície del seu estand”, va anunciar Hoffman.

Cinc eixos. El lema del MWC23 és Velocity, unleashing tomorrow’s technology-today,(‘Velocitat, desfermant la tecnologia del demà-avui’) i girarà sobre cinc eixos: 5G Acceleration, l’accessibilitat sobre aquesta tecnologia i el camí cap a la 6G; Reality +, sobre el metavers, el web 3.0 i les experiències immersives; OpenNet, aprofitament de la 5G, IoT, cloud i edge computing; FinTech, amb els NFT, les criptomonedes i el blockchain, i Digital Everything, l’aplicació de les noves tecnologies a la indústria.

Entre els molts esdeveniments que tindran lloc durant el congrés, destaca The Next Hospital, que mostrarà l’aplicació de les noves tecnologies a la sanitat, com ara la intel·ligència artificial i la internet de les coses (IoT), entre d’altres, i es podrà veure com obtenir diagnòstics a distància més acurats o prevenir desordres genètics.

Entre els ponents que participaran en el MWC23 cal destacar la presència de Vincent Clerc, CEO de Maersk; Börje Ekholm, president i CEO d’Ericsson; Alejandro Agag, fundador i CEO d’Extreme, i Takayuki Morita, president i CEO de NEC Corporation.

4YFN i entreteniment. L’edició d’enguany inclourà, per tercer any consecutiu, el 4YFN, amb la participació de més de 700 companyies. “Estaran al lloc on han d’estar”, va afirmar Hoffman, que va assegurar que per a la fira serà un “honor” tornar a incloure aquesta cita, que abans se celebrava al recinte de Montjuïc. En el 4YFN hi participaran més de 300 ponents, entre els quals destaca Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta global de Procore Technologies, consellera de Fira de Barcelona i Creu de Sant Jordi 2021. El 4YFN Awards guardonarà els millors projectes.

Tampoc no faltaran la música ni l’entreteniment. Torna el Meet and Eat, a l’Hospitalet de Llobregat, i el Beat Barcelona, amb un programa d’entreteniment per als assistents al final de cada jornada. També hi haurà concerts i sessions de DJ amb la col·laboració dels festivals Sonar i Cruïlla.

Intel·ligència artificial i realitat virtual

L’edició de l’Sports Tomorrow Congress, el congrés d’esports i tecnologia organitzat pel FC Barcelona en el marc del MWC, se centrarà a “comprendre més profundament les ments” i a “millorar la seva capacitat a partir de la intel·ligència artificial i la realitat virtual”, va concretar Joan Laporta, president de l’entitat esportiva, durant la presentació de l’esdeveniment. El lema de l’edició serà The minds behind the game (‘Les ments darrere del joc’), una oportunitat perquè “els experts posin en comú els seus coneixements” i “una excel·lent oportunitat perquè empreses i promotors es connectin”, va afirmar Laporta. En el congrés, hi participaran ponents com Peter Moore, ex-CEO del Liverpool; Álvaro Pascual-Leone, catedràtic de neurologia; Howard Hu, mànager del programa Orion de la NASA, a més d’alguns jugadors del FC Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.