Gran angular

Infraestructures neutres i compartides

Cellnex presenta en el MWC el seu model industrial que advoca per reduir els costos, millorar l’eficiència i impulsar la sostenibilitat de les telecomunicacions

L’empresa explicarà el seu model a través de visualització hologràfica

Cellnex Telecom participarà un any més en el Mobile World Congress, enguany amb un estand de més de 180 m², que estarà ubicat al pavelló 4 de Fira Gran Via de l’Hospitalet. L’operador líder europeu en infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb presència en dotze països i un portafoli de més de 138.000 emplaçaments –incloent-hi les previsions de desplegament fins al 2030–, presentarà totes les solucions de connectivitat que ofereix als seus clients, amb l’objectiu d’acompanyar-los en el desenvolupament, desplegament, operació i manteniment de totes aquelles infraestructures i actius adjacents a les torres que siguin mutualitzables a partir d’un model neutral host.

Cellnex, des de la seva sortida a borsa el 2015, ha desenvolupat un model industrial a Europa que advoca per la neutralitat i la compartició, perquè els operadors mòbils puguin reduir els seus costos d’operació i dirigir els esforços i recursos a invertir en el desplegament de noves tecnologies i serveis per als seus clients finals.

Operador integral. Com a operador integral d’infraestructures, Cellnex també desenvolupa, desplega i opera tota la cadena de valor de les infraestructures de connectivitat adjacents a les torres i a la vegada necessàries per al desplegament de noves tecnologies com ara la 5G o la internet de les coses (IoT).

Entre aquests actius adjacents destaquen els sistemes distribuïts d’antenes (DAS, en les seves sigles en anglès) i les small cells, clau per a la densificació de la xarxa; la fibra a la torre (FTTT) per ampliar la capacitat de transmissió de dades o els data centers i l’edge computing (computació en l’extrem de la xarxa), bàsics per assegurar les baixes latències (temps de resposta) necessàries per a aplicacions i processos crítics. A més d’ampliar la gestió de la infraestructura passiva, en el cas de les torres, amb la de l’equipament actiu de transmissió de veu i dades.

Per explicar aquest model, Cellnex atendrà els visitants a l’estand 4C50, del Hall 4, i els presentarà, a través d’una visualització hologràfica de grans dimensions, una antena en format 3D per explicar el model d’infraestructura neutra i compartida, així com el concepte augmented towerco. També a l’estand, la companyia ensenyarà, a través d’una pantalla interactiva de més de 5 m, exemples concrets de desplegament d’aquest tipus d’infraestructures i actius adjacents als diferents països d’Europa on opera, tenint en compte les solucions de connectivitat que ofereix als seus clients.

Així, mostrarà el model industrial operatiu, la connectivitat a tot arreu i cap als actius, el processament de dades distribuït i les fonts d’energia i materials que utilitza la companyia per garantir una connectivitat sostenible.

5G Broadcast. També durant el MWC, Cellnex provarà juntament amb Rohde Schwarz, Qualcomm Technologies i Ateme, les emissions de 5G Broadcast. Es tracta d’una prova pilot que permetrà que els espectadors rebin contingut de televisió i ràdio en directe als seus telèfons mòbils amb un baix consum de bateria, sense necessitat de consumir dades i amb cobertura de qualitat.

Les proves, iniciades a mitjans del gener passat, s’han dut a terme al saló internacional de l’audiovisual ISE i acabaran després del MWC Barcelona 2023. D’aquesta manera, al llarg de set setmanes, els usuaris poden accedir als continguts a través dels seus dispositius mòbils compatibles amb el senyal 5G Broadcast. Gràcies a la col·laboració d’RTVE, els continguts als quals es poden accedir inclouen el Canal 24h de Ràdio Televisió Espanyola, La1 i Ràdio 5, el canal de ràdio regional de Radio Nacional de España.

Per a aquest test, Cellnex ha desplegat un nou emplaçament per donar cobertura a la zona al voltant del recinte de Fira Gran Via; el transmissor ha estat aportat per Rohde Schwarz; la codificació del contingut es realitza amb equips d’Ateme i els receptors que s’utilitzen per a la demostració incorporen tecnologia Qualcomm.

GSMA Foundry. La GSMA Foundry mostrarà durant el MWC les solucions del món real als reptes de la indústria, encarregades de nodrir de noves idees a través de proves comercials i escalar solucions provades per forjar el futur digital.

Cellnex tindrà una presència destacada al GSMA Foundry Innovation Showcase. Com a líder del projecte 5G Catalunya, mostrarà els set casos d’ús que ha desenvolupant juntament amb altres partners a l’àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals destaca com una xarxa 5G permet disposar d’una alta capacitat d’enviament d’informació amb una latència de xarxa molt baixa, que fa possible la visualització d’hologrames de forma bidireccional.

En aquest cas d’ús, s’ha provat la creació d’un suport hologràfic per a entorns de formació a distància. L’objectiu és aportar valor afegit a l’entorn de l’educació a distància, aconseguint una sensació de proximitat física entre professors i alumnes. Per fer-ho possible, s’utilitza la presència hologràfica de l’orador, que pot establir comunicació bidireccional amb els seus alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.