Societat

Hoffman es mostra “orgullós” del llegat del MWC a Barcelona

El conseller delegat del GSMA ressalta l’aliança “única” forjada amb la ciutat gràcies al Congrés

Avisa que cal “temps” per créixer com a ‘hub’ tecnològic

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha reivindicat aquest dissabte l’aliança “única” que ha forjat la GSMA amb la ciutat de Barcelona gràcies al MWC i s’ha mostrat “orgullós” del llegat que està deixant l’esdeveniment de tecnologia mòbil més gran del món a la capital catalana. Amb tot, considera que encara cal fer feina per convertir la ciutat en un veritable hub tecnològic. “Estic orgullós del que ha fet la ciutat, però és només el principi. Hem creat un jardí per créixer, i comencem a veure els fruits, però si volem fer realment de Barcelona un hub tecnològic, tenim tots els ingredients a lloc, però portarà temps que es desenvolupi”.

Hoffman ha repassat aquest dissabte els vincles de la GSMA, l’associació d’operadors mòbils que organitza el MWC, amb Barcelona i amb la fundació MWCapital Barcelona en un diàleg entre el conseller delegat de la GSMA i el director general d’aquesta fundació, Francesc Fajula, al mirador de torre Glòries.

L’acte ha servit per fer balanç de la relació entre la GSMA i la capital catalana i per repassar quines raons van portar la patronal dels operadors mòbils a decantar-se per Barcelona per situar aquest esdeveniment l’any 2006.

Hoffman ha explicat que la GSMA, com organitzadora d’esdeveniments, s’encarrega de buscar recintes i de tractar amb hotelers per poder muntar les seves activitats, però que en el cas de Barcelona ha segellat una “associació molt única”, ja que ha aconseguit conformar una aliança “público-privada” en la qual participen totes les administracions, la comunitat empresarial, forces de seguretat, hotelers, els sistemes de transport i fins i tot els restaurants.

“Tot treballa a l’uníson”, ha ressaltat el directiu, que ha recordat que quan el recinte de Gran Via de L’Hospitalet tanca les seves portes després de cada jornada del MWC les relacions entre els congressistes es mantenen en altres parts de la ciutat. “Venim aquí a fer negocis i ho fem a tota hora. (...) Tot aquest ecosistema fa que el MWC sigui reeixit”, ha resumit.

Previsions per aquesta edició

El conseller delegat de la GSMA ha elevat als 400 milions l’impacte econòmic previst, i ha apuntat que la xifra de visitants podria acostar-se als 85.000.

Hoffman ha reiterat que la presència de congressistes asiàtics serà d’un 25% del total, amb entre 4.000 i 5.000 assistents, però encara lluny dels nivells previs a la pandèmia. “Vam arribar als 8.000 visitants asiàtics, estem al 60%”, ha puntualitzat.

Tot i que ha millorat lleugerament les xifres que havia donat en els últims dies, el CEO de la GSMA ha recordat que les dades definitives d’impacte econòmic i assistència no es podran donar fins un cop acabat el congrés.

Per la seva banda, Fajula ha agraït a la GSMA i al MWC la seva col·laboració amb Barcelona i ha destacat la col·laboració entre totes les parts per “maximitzar” l’impacte del MWC a la ciutat durant tot l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.