Successos

S'enfronta a 13 anys de presó per una violació a Girona

El fiscal acusa un usuari de la Sopa d'haver agredit sexualment una dona a la zona universitària de les Àligues

La defensa sosté que les contradiccions de la víctima la delaten com una mentidera

L'Audiència de Girona va jutjar ahir un veí de la ciutat acusat d'haver agredit sexualment una dona en un jardí de la zona universitària de les Àligues. Els fets haurien tingut lloc el 12 de juliol del 2013 quan el processat, Moussa Diatta, va coincidir amb la víctima al bar El Campus de la plaça de Sant Domènec. Segons la versió del fiscal, l'acusat, que coneixia la dona perquè són usuaris del centre la Sopa, va proposar a la víctima que l'acompanyés a buscar menta al bosc. Pel camí, ella, que va amb crosses perquè té una discapacitat del 68%, va asseure's en una pedra per descansar. Va ser llavors quan l'acusat li va proposar mantenir relacions sexuals, però ella s'hi va negar. Ell va insistir fins al punt de quedar-se completament nu, fet que va provocar que la víctima intentés arrencar a córrer però va caure a terra. Sempre segons la versió de l'acusació pública, el processat va aprofitar que ella estava estirada per llançar-s'hi al damunt i consumar la violació. Un cop va haver satisfet el seu ànim libidinós, l'acusat es va vestir i va abandonar la víctima a terra.

Durant el judici, la víctima va relatar que Diatta feia dies que li anava al darrere, fins al punt d'assetjar-la. Finalment va decidir acompanyar-lo perquè va dir que és una persona sensible, es porta bé amb tothom i no sap dir que no. Però que ara no ho faria, perquè l'odia, li fa fàstic veure'l, i fins i tot té ganes de vomitar en sentir la seva olor. La víctima relata els fets com una situació molt agressiva i traumàtica, de fer-li mal als pits i que la penetració va ser dolorosa fins al punt de provocar-li ferida amb sang. A preguntes de l'advocat de la defensa, Jordi Colomer, la dona va respondre que mai havia mantingut cap relació sexual amb l'acusat, ni tan sols per diners: “Per cinc euros ni la hi pelo.” En canvi, un testimoni sí que va assegurar haver-los vist més d'una vegada fent sexe, sobretot quan l'acusat tenia diners.

Per la seva banda, també van declarar els Mossos d'Esquadra que van atendre la víctima, que van assegurar que la dona estava nerviosa a l'hora d'explicar els fets. Tot i així, els va estranyar que ella denunciés els fets cinc hores després de la violació durant una conversació en un sopar a la Sopa.

Qui van tancar el torn de testimonis en el judici van ser els metges forenses, que van concloure que la víctima no presentava cap lesió compatible amb una agressió sexual quan va ser atesa a l'hospital. Així mateix, tampoc van trobar cap resta d'ADN de l'acusat a la zona genital, ni blaus a les extremitats que mostressin signes de defensa o baralla.

Demanen l'absolució

En vista d'aquests fets, el fiscal manté una petició de 13 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'agressió sexual en la modalitat de violació. Així mateix, demana una indemnització de 8.000 euros per a la víctima i una prohibició d'acostar-se a la dona a menys de 500 metres durant 20 anys. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Jordi Colomer, sol·licita l'absolució perquè diu que la víctima menteix, i així ho demostren les seves contradiccions “molt òbvies”.

LA XIFRA

8.000
euros
demana el fiscal que pagui l'acusat a la víctima en concepte d'indemnització pels danys causats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.