Economia

badalona

La llotja de pescadors enceta les subhastes amb tot el peix venut

Decepció Molts particulars es queden sense poder comprar, a diferència del que passava a les antigues instal·lacions només professionals Peixaters i restauradors badalonins s'emporten les captures de la primera jornada

Amb més curiosos que peix per vendre. Així va començar ahir la primera subhasta a les noves instal·lacions de la Llotja del Peix de Badalona, al recinte del port pesquer. Molts dels que s'havien apropat a la festa d'inauguració de les instal·lacions l'octubre passat van tornar-hi ahir amb l'esperança d'omplir el cistell amb peix fresc, però no va poder ser. La nova llotja només vendrà a professionals: peixaters i restauradors, que són els que ahir van poder participar en la subhasta. El balanç no podia ser millor: es va vendre tot el que s'havia capturat aquell mateix dia llevat d'una quants llobarros que van marxar cap a la subhasta de Barcelona, que es fa a la tarda. Venedors i compradors en feien un balanç positiu. Per Ramon Costa, pescador badaloní i membre de la confraria, els preus que s'havien pagat en la primera jornada eren “molt bons tant per als venedors com per als compradors”. Costa lamentava que els particulars no poguessin comprar com ho havien fet sempre. Tot i que entén que es tracta d'una llotja professional, recorda que “són els particulars els que donaven suport quan les coses no anaven bé”.

Ahir només dues de les cinc barques que treballen a Badalona van sortir a pescar i van subhastar les captures. En total, es van vendre trenta lots de peix fresc, alguns encara bellugaven durant la subhasta, que van obtenir una recaptació de 1.200 euros. Els preus més alts es van pagar pels llenguados, a 26 euros el quilo, mentre que els raps i els llobarros es van vendre a 20 euros, i les orades, entre 16 i 22, en funció de la mida. Les sípies, a 11 euros el quilo, també van tenir molt bona sortida.

El secretari de la confraria, Sebastià Lladó, va explicar que, tal com diu la llei, per participar a la subhasta es demana als compradors la llicència fiscal, tot i que no descarta que més endavant es pugui arribar a pactar que els particulars puguin comprar si queda alguna cosa que no volen els professionals. En tot cas, Lladó assegura que caldrà veure com van funcionant les vendes i si la resposta de peixaters i restauradors badalonins es manté com aquest primer dia.

LA XIFRA

1.200
euros és la recaptació
de la primera subhasta de peix a les instal·lacions de la nova llotja de Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.