Eines

MARÍA GRACIANI

AUTORA DEL LLIBRE ‘MOTIVULARIO'

“A l'atur, la fita no és tant trobar feina com mantenir alta la moral”

Si interioritzem la idea de confiança i entusiasme farem el que
ens plantegem

Què és Felicitat Matutina?

És el nom amb què vaig batejar el missatge d'estímul que cada matí enviava als meus companys de feina. Ho feia amb la intenció de crear un bon clima, una atmosfera de motivació i optimisme en l'entorn de treball. Al començament, la llista de correu es limitava a les quatre persones amb les que tenia més confiança, i al cap d'un mes ja arribava a més de vint persones.
Quina era la reacció dels companys?

Em deien que era una espurna d'alegria per començar el dia. Per això, alguns els reenviaven i va arribar un moment que només dins de l'empresa cap a seixanta persones rebien cada dia la meva salutació, des dels becaris, fins al conseller delegat. Va ser precisament ell qui em va convidar a fer un llibre.
I així va néixer Motivulario? Què és?

És un recull de paraules d'un llenguatge que he inventat sobre la motivació.
Per exemple?

Crecí: ‘Creo en mis circunstancias', que resumeix el missatge bàsic de Motivulario: si visualitzes en la teva ment la teva meta i t'imagines a tu mateix fent els passos necessaris per assolir els objectius, en el cervell s'activen els mateixos circuïts neuronals que es posen en marxa quan efectivament es fa realitat. És el que es coneix com a aprenentatge hebbià. És allò que ens dèiem de petits: si t'ho proposes, arribaràs on vulguis.
Vostè ho ha provat?

Sí, quan estava a l'atur i no feia més que entrevistes de feina durant tot el dia. En aquell moment el meu objectiu no era tant trobar feina com mantenir la moral ben alta. Quan mantens la moral alta estàs més capacitat per tenir idees brillants que canviïn el món. I el meu món, efectivament va canviar.
Digui'm una altra paraula.

Conde, en el Motivulario vol dir ‘Conquistador del Entusiasmo'. I per ser un veritable conde, el primer que cal fer és conquerir el teu propi entusiasme. Quan ho aconsegueixes ets capaç de captar l'entusiasme de tots els que t'envolten i poder complir tant els teus objectius com els de les persones que tens al teu costat. A la gent, els conde els encanta, està comprovat.
La motivació neix en l'interior o cal buscar-la fora?

Estic absolutament convençuda que la motivació autèntica, la genuïna, neix a l'interior i va de dins cap enfora. Per molt que el teu entorn et manifesti la seva confiança en tu, si tu no ets sents bé, això no serveix. En canvi, si tu transmets entusiasme i confiança a la societat, això t'acaba tornant. Ara bé, és cert que les circumstàncies també hi condicionen ja sigui per acompanyar i impulsar o per tot el contrari. Per això és tan important tenir uns bons companys de viatge.
“CBS, ‘Creadora de Buena Suerte'”. Després d'haver fet realitat el teu somni de publicar el teu llibre es considera una CBS?

En certa manera sí. Perquè durant tot l'any passat vaig estar creant les meves circumstàncies a força d'entusiasme, confiança i constància per fer realitat allò que jo tenia en la meva ment. I sí que m'he convertit en una creadora de la meva pròpia bona sort.
Com cal canviar el desànim col·lectiu que tenim?

A la col·lectivitat s'hi arriba sumant individualitats. Si cadascú de nosaltres interioritzem aquesta filosofia de confiança i entusiasme podem aconseguir el que ens plantegem.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.