Economia

Pimec i la Cecot reclamen part del rescat bancari

Pimec i la Cecot van reclamar ahir, a través de dos comunicats, que el diner previst per a l'última fase de reestructuració del sistema bancari es destini completament al crèdit per a les pimes. Pimec alerta en la seva nota d'un altre deteriorament del crèdit a l'Estat i “reclama mesures immediates que impliquin les institucions europees i el govern espanyol”. En aquest sentit, el comunicat recorda que “es preveien fins a 100.000 milions d'euros per sanejar el sistema bancari espanyol, quantitat de la qual s'han disposat un total de 40.000 milions”. Per això, acaba, “Pimec demana que el suport europeu al sanejament del sistema bancari que no s'hagi utilitzat es destini a un nou vehicle o fons per finançar crèdits a les pimes, que són les que poden crear un major volum d'ocupació i ajudar a treure el país de la crisi”.

En el mateix sentit es manifestava la Cecot, la patronal de pimes, microempreses i autònoms del Vallès, que ha recollit 1.400 signatures per demanar al govern espanyol que “el diner previst per a l'última fase de reestructuració del sistema bancari vagi directament a les empreses”. En el seu comunicat, la Cecot assegura que “una de les principals barreres per capgirar la situació econòmica actual és la manca de finançament a les empreses” i qüestiona la conveniència de salvar tots els bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.