Economia

Xipre i la ‘troika' pacten una quitança del 20% per a dipòsits de més de 100.000 euros

La taxa afectarà la primera entitat del país, el Banc de Xipre, mentre que a la resta d'entitats el descompte serà del 4%

Després de llargues negociacions, s'ha acordat que en cap cas es tocaran els dipòsits de menys de 100.000 euros

El govern de Xipre i la troika -Unió Europea (UE), Banc Central Europeu (BCE) i Fons Monetari Internacional (FMI)- han acordat l'aplicació d'una quitança del 20% als dipòsits que superin els 100.000 euros i que es trobin al Banc de Xipre, principal entitat bancària del país.

A més s'aplicaria una quitança del 4% als dipòsits de més de 100.000 euros que estiguin en altres bancs, segons ha indicat un càrrec públic xipriota en declaracions sota condició d'anonimat. Segons aquesta font, també es descarta l'opció d'aplicar una quitança als fons de pensions nacionalitzats com a part del pla de rescat, la postura que defensava Alemanya. I en cap cas es tocaran els dipòsits inferiors a 100.000 euros.

La decisió s'ha pres després de llargues negociacions entre el govern de Nicòsia i la troika que han conclòs aquest dissabte. Diumenge hi haurà una reunió extraordinària de l'Eurogrup per validar els acords. Si l'Eurogrup no donés el vistiplau, a partir de dilluns el BCE deixarà de prestar diners a les entitats financeres xipriotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.