Emprenedors

Una comunitat global per impulsar projectes

Dos empresaris metal·lúrgics desenvolupen un portal de contactes per facilitar la posada en marxa de tot tipus d'iniciatives al món

Hem perdut la virtut de tirar endavant idees sense res a canvi i només per il·lusió

“Cap altra idea que tinguem no es quedarà al pap.” Aquesta promesa de joventut que fa anys es van fer Carlos Borda, fabricant de maquinària per a la construcció, de Badalona, i Jesús Rojo, empresari de subministraments per a la indústria, de Granollers, explica, en part, que avui siguin els promotors d'una comunitat virtual per fomentar els projectes empresarials i professionals de tot tipus a escala internacional.

Borda gira la vista enrere algunes dècades i recorda el dia que, planificant un cap de setmana d'esquí, van adonar-se que el cotxe que els havia de portar a les pistes no era prou gros per a ells i tot el material. Aquell mateix dia, van començar a dissenyar un cofre per al sostre del vehicle que podria ser la solució per a moltes altres persones. Només els va aturar la falta de diners per endegar la producció industrial. “Dos anys després d'abandonar, vam veure un cotxe alemany que passava davant nostre amb un cofre al capdamunt similar al que havíem somniat; va ser aquell dia que ens vam prometre no llançar la tovallola mai més”, explica Jesús Rojo.

I la prova de foc per a aquell jurament va sorgir quan, ara fa uns cinc anys, Carlos Borda va tenir la necessitat d'orientar-se cap a l'exportació com molts altres empresaris catalans. Necessitava distribuïdors per als seus productes a l'exterior i va pensar que internet seria la resposta. Però, després de molt buscar, va arribar a la conclusió que no hi havia una plataforma de contactes global adequada per a allò que buscava i que moltes pimes que estiguessin encetant projectes d'internacionalització es podrien trobar en les mateixes circumstàncies. Per això va decidir crear-ne una.

Business Relations Manager (BRManager) va veure la llum fa un any després d'uns altres quatre de desenvolupament i d'uns 200.000 euros invertits, “sense comptar les hores dedicades”, puntualitza Rojo. El resultat és un portal que va molt més enllà de la idea inicial que fos una eina de suport a la internacionalització i és una plataforma de contactes per fer realitat qualsevol tipus de projecte, des d'una expansió comercial a cercar personal, emprendre un negoci, buscar inversors o trobar feina.

En aquests moments, té uns 3.000 usuaris entre empreses, professionals, universitats, centres de recerca, institucions i ONG. I s'han presentat uns 230 projectes, entre els quals el d'un emprenedor valencià que vol crear una cadena de petites botigues de queviures de barri, una ONG que vol muntar un centre d'atenció a la gent gran a Colòmbia i diverses iniciatives del sector de la construcció al Brasil.

Borda i Rojo tenen clar que un dels factors crítics és incrementar el nombre d'usuaris, per això volen promocionar el portal entre associacions empresarials del país per tal que s'impliquin en la iniciativa. El següent pas serà crear una xarxa de 40 comercials a tot l'Estat. També volen créixer a Llatinoamèrica. En aquest sentit, han tingut diverses propostes per franquiciar o concessionar el portal en alguns països. També entenen que és bàsic traduir-lo a l'anglès per obrir-lo a la resta del món. Però, de moment, volen anar pas a pas. “Pensem que la millor guia és la perseverança i la paciència”, diu Carlos Borda. En relació amb aquest tema, no consideren prioritària l'entrada de nou finançament, “malgrat que les nostres respectives empreses no van sobrades de recursos”, apunta Borda, i que reconeixen que faria que tot anés més ràpid.

Els dos emprenedors, que tenien escassos coneixements d'informàtica abans de fer aquest projecte, estan especialment satisfets de la facilitat d'ús del portal i calculen que està a un 70% del seu desenvolupament.

Amics des de la infància, Carlos Borda i Jesús Rojo afirmen amb els ulls brillants que ja tenen altres idees que fan cua per desenvolupar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una comunitat global per impulsar projectes

Publicat a