Empreses

Un test que gira per aprofitar millor el sol

Livingthings començarà a vendre aquest mes el Voltasol, dissenyat per Studio Bag Disseny i fabricat amb terra vermella de la Bisbal

Un test amb base semicònica que evita l'estat estàtic habitual dels testos convencionals i que, per tant, provoca un cert moviment sobre el seu eix que facilita el creixement de la planta perquè rep més llum del sol. Això és el Voltasol, el primer producte dissenyat per Livingthings, una editora de productes per a la llar i el seu entorn i que va ser presentat en l'última edició del festival Temps de Flors de Girona.

Xavier Mora, dissenyador de producte de l'empresa, explica que a Temps de Flors va agradar tant que es van plantejar fabricar-lo en sèrie –els primers van ser fets a mà amb terra vermella de la Bisbal- i que les primers unitats sortiran al mercat aquest mes. “Ens ha animat la bona acollida que la idea ha tingut en el món del disseny, com el portal Designboom, que ha fet que a la botiga on line hi hagi comandes d'Europa, els Estats Units i el Japó, tot i que encara no hem decidit quin preu fixarem”, explica Mora.

Livingthings reflecteix un joc de paraules tant en sentit literal -objectes del dia a dia- com metafòric -éssers vius-, que defineix l'essència de l'editora, dels seus objectes i de les persones a qui va dirigit. “Temps enrere, els objectes eren un bé preuat, perdurable i viu, que reflectia la relació de les persones amb els objectes, i com els objectes parlaven dels seus propietaris. L'editora neix del sentiment de recuperar aquesta relació amb els objectes”, comenta Mora.

Livinthings és un projecte de Studio Bag Disseny, un estudi de comunicació i disseny fundat el 2002 que treballa a Girona, Andorra i Barcelona i està format per Sandra Compte, dissenyadora gràfica, i Xavier Mora, segons el qual “aquesta mida, sense una gran estructura, és ideal per estar molt a prop del client, fer-li un vestit a mida i donar-li més valor afegit del que espera”. Entre altres projectes, ha realitzat Sumas, una prestatgeria modular de doble accés independent, en opcions de dos, quatre i sis prestatges que es poden usar per decorar una paret o dividint espais. Té una versió inclinada, que recolzada a la paret recull millor l'arxiu de llibres i revistes.

Redisseny d'identitats

En l'àmbit del disseny gràfic, Studio Bag Disseny ha realitzat el projecte de naming i ha dissenyat la nova identitat de Món Petit, una marca per a botigues de productes infantils, nous o seminous, ha fet el redisseny de la identitat visual de l'Ajuntament de l'Escala-Empúries i de l'Empordà Golf Resort i ha participat en les accions per potenciar l'activitat lúdica i comercial de l'avinguda Carlemany d'Escaldes-Engordany.

També ha realitzat les il·lustracions del brochure corporatiu Esade Antics Alumnes, dins un canvi d'estratègia d'aquesta escola de negocis per millorar la percepció sobre els seus skateholders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un test que gira per aprofitar millor el sol

Publicat a