cultura

Més dies per a les havaneres

La 46a Cantada d'Havaneres de Calella s'ha ampliat amb el Festival de Cançó de Taverna i Havaneres

Nina i Port-Bo tancaran avui diumenge un cap de setmana mariner a Calella

Quatre formacions de Palafrugell i els convidats illencs del Trio Arrels de Menorca van formar ahir el cartell de la 46a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell a la plaça del Port Bo. Amb ganes de trencar motlles, els cremats van iniciar la vetllada amb referències a a la rumba o també Compay Segundo. Amb quatre peces per a cada formació es van anar succeint, Peix Fregit –que també va interpretar una havanera rumba–, els menorquins –molt aplaudits pel públic–, i a l'equador de la vetllada el grup Arjau, que va ser la sorpresa de la nit amb la incorporació, a mitja actuació, de Francesc Xiqui Ramon. L'Empordanet, l'última formació de la nit, que els presentadors Fina Brunet i Albert Niell van presentar com la “renovació generacional” de l'havanera, van ser els encarregats de tancar la vetllada. Van cloure la seva actuació amb una peça del desaparegut Cástor Pérez, pare de la cantant Sílvia Pérez Cruz. El ritual final de la cantada, amb els components de totes les formacions juntes a l'escenari per interpretar La bella Lola i El meu avi, va complir amb les expectatives sense que hi faltessin els mocadors dels 40.000 espectadors anunciats pels organitzadors. A l'escenari hi va pujar, per dirigir aquestes dues cançons, el músic i compositor Josep Bastons.

Nina i Port-Bo, avui

La cantada d'havaneres de Calella, que ara s'anomena la Cantada, enguany estrena format incorporant el Festival de Cançó de Tavernes i Havaneres. El primer concert va tenir lloc divendres i l'últim acte serà avui diumenge a la plaça del Port Bo (22 h, 15 euros), amb la col·laboració entre Nina i Port-Bo per a un concert titulat A prop del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.