Economia

Xipre estudia una quitança del 25% per als dipòsits que superin els 100.000 euros

El ministre de finances xipriota confirma que està negociant aquesta proposta amb la ‘troika'

La mesura afectaria els dipòsits del Banc de Xipre, l'entitat financera més gran del país

Xipre podria imposar que els dipòsits bancaris de més de 100.000 euros perdin un 25% del seu import. Aquesta quitança afectaria tots els dipòsits que superessin aquest import i que estiguessin en el Banc de Xipre, el més gran del país. El ministre de finances xipriota, Mijalis Sarris, ha confirmat que aquesta possibilitat està sobre la taula.

Xipre i la troika (UE, BCE i FMI) estan negociant a contrarellotge un pla de rescat que satisfaci a totes les parts. Si no hi ha acord abans de dilluns, el BCE ja va avisar que deixarà de prestar diners a les entitats financeres xipriotes. No obstant, en una compareixença davant els mitjans de comunicació, Sarris ha assegurat que les converses han experimentat “un important progrés” i podrien finalitzar aquesta nit.

Al mateix temps, aquest diumenge hi haurà una reunió d'urgència entre els ministres de finances de la zona euro per donar el vistiplau a l'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.