Empreses

Iberpotash començarà les obres a la seva planta de Súria a la tardor

L'empresa Iberpotash preveu començar les obres a la seva planta de tractament de sal i potassa de Súria la tardor que ve –després que ja hagi presentat el projecte definitiu a la Generalitat de Catalunya i un cop el procés administratiu per a l'aprovació final hagi conclòs– i posar-la en funcionament el segon semestre del 2015, juntament amb la rampa de la mina de Cabanasses que es construeix. La intenció de l'empresa minera és convertir l'actual planta de Súria en la més avançada del món, de manera que la producció de sal vacuum (la de més alta qualitat mundial i destinada sobretot a la indústria electroquímica dels mercats internacionals) arribi a les 750.000 tones anuals, a més de 67.000 tones anuals de mena magnèsica.

Amb aquest nou projecte, del qual ja s'ha sol·licitat la declaració d'impacte ambiental, s'eliminarà el pas de camions pel centre de Súria al mateix temps que la nova planta (que es construirà als mateixos terrenys que l'actual) estalviarà un consum de 40.000 m³ anuals d'aigua i es reduirà l'abocament al col·lector de salmorra un 48%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.