Empreses

Kids & Us obre 50 centres més i continua l'expansió a Europa

oferta. A partir del setembre, l'escola d'anglès amb seu a Manresa tindrà més de 150 centres. INTERÈS. Alemanya i Suïssa són dos països que sospesen

Un nivell molt alt d'anglès i afinitat amb la canalla, dos requisits clau per al professorat

Escoltar, entendre, parlar i, finalment, llegir i escriure. Aquest és el procés natural que segueix la mainada a l'hora d'aprendre la llengua materna –sigui el català, l'anglès o el xinès mandarí– i la base del model educatiu de Kids & Us. Aquesta escola amb seu a Manresa i especialitzada en l'ensenyament d'anglès per a infants a partir d'un any ha demostrat que la immersió lingüística és un eficaç mètode d'aprenentatge. Tant és així que als 104 centres que té actualment a l'Estat espanyol i al francès, Andorra, Itàlia i Bèlgica, a partir del setembre n'hi sumarà 50 més. El curs escolar que ve, Kids & Us tindrà 138 centres a l'Estat espanyol (dels quals 24 a Madrid), deu a Itàlia, tres a Bèlgica, dos a l'Estat francès i un a Andorra. “Amb aquesta expansió, la previsió per a aquest 2013 és créixer un 35%”, comenta Quim Serracanta, director general de Kids & Us, centre amb el qual estan aprenent anglès més de 25.000 nens i nenes i que el 2012 –quan va obrir 35 escoles noves– va facturar 4,9 milions d'euros.

“Allà on hi hagi nens, es vulguin aprendre idiomes i els agradi el nostre món de colors, allà serem. Posar-nos frens al nostre creixement seria com tallar-nos les ales”, comenta Serracanta per justificar que no s'han fixat cap límit de centres que vulguin obrir. El fet d'haver començat l'expansió per França, Itàlia i Bèlgica és fruit de la proximitat i la casualitat. “Ens fa molta il·lusió ser a molts llocs del món”, assegura el director general de l'empresa, que avança que el setembre que ve es posarà en marxa Kids & Us Spanish –per ensenyar espanyol– a Itàlia, Bèlgica i França per així entrar més en els mercats internacionals. Pel que fa a l'anglès i l'espanyol hi ha dos països, però, que els són especialment atractius: Alemanya i Suïssa.

“Tot i que Alemanya i els països nòrdics tenen un nivell d'anglès molt millor que el nostre, tampoc tenen un domini perfecte de la llengua i ens faria molta il·lusió entrar-hi.” No obstant això, cal guanyar-se la seva confiança a pols: “Si volem triomfar a Alemanya i a Suïssa no hem de ser bons, hem de ser excel·lents. Si amb un mercat com el nostre som exigents, amb l'alemany encara ho hem de ser molt més”, reconeix Serracanta, conscient que provenir de l'Estat espanyol no és precisament un avantatge, a hores d'ara.

Una taca d'oli.

Des que Kids & Us es va posar en marxa ara fa deu anys, aquesta escola ha anat agafant volada. Primer, l'any 2006, mitjançant l'obertura de centres llicenciataris, dels quals actualment ja en tenen 23. “Al principi vam decidir compartir la nostra idea arribant a acords amb altres acadèmies d'idiomes per oferir-los el nostre servei d'ensenyament d'anglès per a nens petits, i la veritat és que vam tenir i tenim molt bona acceptació”, comenta Serracanta. Però a partir del 2008, l'estratègia de creixement es va centrar en la rèplica de l'escola Kids & Us de Manresa i van apostar pel sistema de franquícies: “Això ens va forçar a pensar molt com volíem que fos cada centre nostre, des de la imatge gràfica corporativa fins al mobiliari de les aules, passant pels mateixos serveis que oferim.” El setembre del 2008 Kids & Us va obrir la primera franquícia a Vic, amb l'ajuda d'una sòcia local, i l'any següent ja en tenien nou més.

“Amb el sistema de franquícies ens hi sentim molt còmodes, tot i que en aquest país no té el reconeixement que hauria de tenir. És un sistema que et permet créixer amb una certa rapidesa sense haver de fer unes inversions espectaculars”, opina Serracanta. A cada franquiciat o responsable d'un centre Kids & Us se li demana un cànon d'entrada que ha de pagar a fons per dut per adquirir el saber fer de la marca i, després, una comissió segons la facturació.

Pel director general de Kids & Us, “la bona selecció del local és un 20% de l'èxit del negoci”. De fet, el local suposa més del 70% del cost de la inversió total que ha de fer el franquiciat (entre 100.000 i 150.000 euros, segons la ciutat). “A l'hora d'obrir un nou Kids & Us cal tenir en compte diferents paràmetres, com ara la densitat de població, que el local estigui a peu de carrer, ja que el 20% d'alumnes nous que vénen és perquè ho han vist passant a peu, que hi hagi bon accés per anar-hi amb cotxets...” Kids & Us també va a més de cinquanta llars d'infants de l'Estat espanyol a ensenyar anglès un cop per setmana.

El professorat.

Kids & Us és una empresa arrelada a Manresa –“tenim una certa responsabilitat amb el lloc d'on som”, diu Serracanta– i a la seu central hi treballen 42 persones. En total, però, hi ha 570 persones vinculades professionalment i d'una manera més o menys regular a aquesta escola, xifra que a partir del setembre serà superior a 800. “La majoria d'aquests professionals són professors als quals demanem dues coses: un nivell d'anglès molt alt, cosa que no necessàriament va lligada a títols, i una gran afinitat amb els nens.” A l'estranger, on cada país té una escola que fa de subseu, el professorat és local.

Els orígens de l'escola d'anglès Kids & Us, per a nens i joves des d'un any fins als 18, es remunten al 1992, quan la filòloga Natàlia Perarnau va inaugurar a Manresa English Study Center, per a adolescents i adults. L'any 2003 va desenvolupar un nou mètode i va néixer Kids & Us School of English, avui amb més d'un centenar de centres.
Facturació
4,9 M€
Treballadors
570
Any de fundació
2003
el mètode

Com més aviat millor

Kids & Us és un negoci 100% familiar. Al capdavant hi ha el matrimoni format per Quim Serracanta, que s'encarrega de la gestió, i Natàlia Perarnau, responsable de la vessant pedagògica de l'escola. La filosofia de Kids & Us es basa en un aprenentatge natural de l'anglès amb l'objectiu que, als 17 o 18 anys, els alumnes assoleixin un nivell d'anglès de Proficiency.

Els nens i nenes de Kids & Us, en grups reduïts i classes molt dinàmiques, no es divideixen per nivells sinó per edats. “Als set o vuit anys un nen estaria al límit per entrar al nostre mètode. Per tant, com més aviat vingui, millor”, diu Serracanta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Kids & Us obre 50 centres més i continua l'expansió a Europa

Publicat a