Empreses

Soluzion Digital ja és la primera central de compres d'informàtica

Supera els 400 associats en totes les províncies i ja és l'intermediari amb més punts de venda a tot l'Estat espanyol.

Busquem que tot sigui transparent i àgil per facilitar molt la feina

Soluzion Digital és una central de compres i serveis per a empreses distribuïdores de material informàtic. Ja té més de 400 associats de tot l'Estat espanyol, amb una forta implantació a Catalunya, el País Basc i Madrid, i creix d'una manera important a les comunitats de llevant i a Andalusia. Per oferir als seus associats els articles als millors preus treballen –i aquesta és una de les claus de l'èxit de l'empresa– amb els principals majoristes de l'Estat. A més, concentren tota la informació d'aquests proveïdors, l'ordenen i la faciliten a temps real a totes les botigues d'informàtica adherides. “Així, en qualsevol moment, els nostres clients saben quins ordinadors, impressores o altres materials hi ha en estoc i a quins preus, i d'una manera molt fàcil poden fer els encàrrecs per tenir en poc temps els productes a la botiga”, explica José Luis Pociello, director executiu de Soluzion Digital.

I tot això ho fan per internet i amb una plataforma d'accés restringit per als socis, de fàcil visualització i aplicacions senzilles per fer les comandes i, sobretot, per al seguiment de les compres, des de l'acceptació per part del majorista fins al procés de repartiment de la mercaderia a la botiga. A més, el mateix portal de l'empresa permet gestionar el transport gràcies a l'acord amb una companyia del sector. “Busquem que tot sigui molt transparent i àgil per facilitar molt la feina”, hi afegeix Pociello.

El director executiu de Soluzion Digital explica que ells s'encarreguen de negociar acords preferents, promocions, els ports dels transports, els marges comercials i els ràpels anuals o descomptes per volums de compra. I aquests acords els tanquen amb empreses de serveis, majoristes i fabricants. A canvi, els associats paguen una quota mensual a Soluzion Digital.

Pociello manifesta que fa tres anys treballaven amb 18 majoristes i que ara han reduït el nombre a 12, per concentrar l'oferta i tenir més força a l'hora de negociar acords comercials.

Aquesta feina els permet disposar ara d'un catàleg de 160.000 articles documentats i àmpliament descrits per als clients a la intranet, que, mitjançant un programa propi, facilita als distribuïdors associats fer comparatives de productes, tant de funcions com de preus, i així adquirir els que puguin vendre millor a la seva botiga. D'aquests productes, n'hi ha uns 52.000 en estoc permanent. Segons Pociello, el 95% dels associats es connecten almenys un cop al dia a la intranet i la utilitzen durant una hora.

Un servei que han incorporat fa poc i que suposa més prestacions per als clients és la seva constitució com a operador, que els permet tramitar altes de veu IP o d'ADSL per a les companyies de telefonia o la venda de material de papereria com a complement per al negoci.

Tot i els temps de crisi econòmica i financera, l'empresa marxa a tot drap, i és que durant el darrer exercici, aquests 400 associats van generar una facturació de 52 milions d'euros, un 32% més que l'any 2011. Disposen d'una plantilla de vuit persones entre Lleida i Barcelona.

Tot plegat els ha situat com la central de compres de l'Estat amb més punts de venda i l'objectiu de Soluzion Digital és seguir creixent per tal d'arribar als 1.000 punts de venda a tot l'Estat. La internacionalització és un salt que Pociello no descarta, però el situa a llarg termini.

I l'empenta dels promotors de l'empresa no acaba aquí, perquè cada any innoven o milloren prestacions. Així, han creat una filial o negoci secundari que s'anomena Negozialia i que permet també la venda a la resta de distribuïdors que no són clients oferint-los unes prestacions i condicions també favorables, tot i que menys que amb Soluzion Digital. De fet, aquesta segona opció de compra els ha comportat noves altes. Finalment, un altre projecte endegat és la compra agrupada, una altra modalitat que simplifica més les compres i amb una sola gestió fa tota la comanda i encara redueix més els costos i les gestions.

El projecte d'aquesta central de compres del sector informàtic es va començar a gestar el 2006 i el 2008 ja era operativa. La facturació de 52 milions d'euros correspon al volum de vendes de totes les botigues associades a aquesta central, que gestiona des de Lleida un equip jove.
Facturació
52 M€
Treballadors
8
Any de fundació
2006

Buscant la marca pròpia

Un dels grans projectes de futur de Soluzion Digital és crear la seva pròpia marca i que totes les botigues i els distribuïdors minoristes associats incorporin aquesta marca comercial com a pròpia, com si fossin franquícies d'un sol grup empresarial. José Luis Pociello creu que aquest pas pot ser positiu per a l'empresa, però sobretot per unir més el sector i tenir més força en la negociació amb fabricants, majoristes i empreses de serveis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.