Empreses

La foto que parla, el regal més original

Local Network Media aplica la tecnologia NFC, que permet afegir a imatges fixes continguts multimèdia i accedir-hi a través del mòbil

Intentem diferenciar-nos de la competència amb les noves tecnologies

Regals originals fets a partir de les nostres pròpies fotos. Aquesta és la base del negoci de FotoRegalo.com, la plataforma creada per l'empresa badalonina Local Network Media que, en la recerca per propostes cada cop més innovadores, ofereix ara la possibilitat de regalar quadres personalitzats que poden parlar o que ens permeten accedir a continguts addicionals. Per fer-ho possible, fan servir la tecnologia NFC, presentada al darrer Mobile World Congress de Barcelona, que permet desplegar un missatge de vídeo quan a la foto s'apropa un telèfon mòbil que disposa d'aquesta tecnologia. Les possibilitats de continguts addicionals són molt àmplies. Des d'un vídeo de Youtube amb una dedicatòria per a la persona a qui va adreçat el regal, un vídeo del dia que es va fer la fotografia, una plana web amb més imatges del moment o, si es tracta d'un regal col·lectiu, una dedicatòria de totes les persones que hi ha col·laborat. FotoRegalo ofereix també la possibilitats d'afegir un codi QR a la imatge que poden llegir tots els models de smartphone que disposin de càmera perquè, de moment, els mòbils amb tecnologia NFC són molt limitats.

Sergi Solé, director tècnic de Local Network Media, explica que la idea és crear noves propostes de producte. “A través de l'ús de tecnologies punteres intentem diferenciar-nos de la competència“, assegura. FotoRegalo va néixer el 1995 amb un nou producte, la foto feta a partir d'un mosaic de fins a 3.000 fotos diferents. Per fer possible aquesta idea de negoci, van desenvolupar un programa que permet als clients enviar un miler de fotos en només cinc minuts. En aquests anys han venut més de 10.000 quadres multifotos. L'empresa ofereix 500 productes diferents personalitzats amb fotos i té registrats 80.000 clients. Els regals més venuts són els calendaris i les felicitacions de Nadal, però hi ha moltes altres opcions amb foto com ara puzles, tasses, fundes per al mòbil, coixins o bosses.

A més de la venda on line, els seus productes els distribueixen un miler de botigues de l'Estat. Per al mercat francès han creat la plataforma CadeauOriginal.com, on ofereixen una part dels productes del catàleg, que es dissenyen des de la seu de l'empresa a Badalona però s'imprimeixen i s'envien des de Torí per abaratir costos, perquè asseguren que les despeses d'enviament de l'Estat són molt més altes i fan que els productes perdin competitivitat.

El ritme de vendes ha patit una sacsejada arran de la crisi, que van començar a notar el 2009 i va estroncar el procés d'expansió internacional. Per fer-hi front han baixat els preus i han millorat els terminis de lliurament per donar resposta el més aviat possible a les comandes dels clients. “La gent hi pensa molt a darrera hora quan ha de fer un regal.” La qualitat és també la clau per mantenir-se. “Fem un tractament manual de la imatge que ens permet oferir dissenys molt ben treballats”, conclou Solé.

Creadors del Trivial de la corrupció

Local Network Media treballa també en la creació de planes web, tot i que la principal font d'ingressos de l'empresa és actualment el disseny d'aplicacions de descàrrega gratuïta, que es financen a través de la publicitat. En aquest àmbit ha obtingut especial relleu Pregunticas, un joc de preguntes i respostes de tipus Trivial fet per al mercat espanyol que destaca perquè incorpora un apartat de preguntes sobre els diferents afers de corrupció. La millor resposta l'han aconseguit amb Draw to, que permet compartir els nostres dibuixos a través de WhatsApp, amb un milió de descàrregues a tot el món, i Apalabrados.org, que ofereix trucs per guanyar els amics al joc de l'Apalabrados.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La foto que parla, el regal més original

Publicat a