Empreses

Captio automatitza la gestió de les despeses

L'empresa ebrenca comercialitza una aplicació mòbil que evita els comprovants en paper

En un any ha multiplicat per tres la seua facturació i continua creixent
Entre la cartera de clients de Captio, hi figuren Telefónica, Torres i Bankinter

La majoria dels agents comercials (i altres treballadors que facturen despeses) fan un informe mensual amb les despeses generades i adjunten tots els tiquets dels justificants per entregar-los i que l'empresa els ho abone. Tot i els avenços tecnològics, continua sent una feina manual que requereix conservar els comprovants en paper. Per facilitar aquesta feina i automatitzar totalment la gestió de les despeses de viatges d'empresa naix l'empresa Captio, impulsada per una quinzena de professionals de les Terres de l'Ebre, amb seu a Tortosa i Barcelona. “Fem servir una tecnologia que fa un reconeixement automàtic i extreu les dades d'una factura amb un dispositiu mòbil”, ha explicat el director de màrqueting de Captio, Dan Moser. L'empresa es va crear el 2012, després d'un altre intent en temes de facturació, i des de l'inici no ha parat de créixer i ha aconseguit clients com Bankinter, Telefónica, Torres i l'Ajuntament de Barcelona. “El 2013 vam multiplicar la facturació per tres, som una empresa solvent i no hem tocat sostre encara”, ha manifestat el director executiu de Captio, Joel Vicient. L'empresa ebrenca té socis financers com la societat de capital risc Venturcap i àngels inversors com ara Carlos Domingo i Jaume Gomà. “Hem fet dues rodes de finançament per un import de dos milions d'euros”, ha dit Vicient.

Els promotors de Captio sostenen que la seua tecnologia estalvia feina i permet implementar millor la política de despesa. Per posar un exemple, l'aplicació del mòbil pot detectar si la despesa que passa el treballador correspon a una beguda alcohòlica o s'ha generat en un dia festiu. A més, l'empresa està certificada per l'Agència Tributària des de l'agost del 2013. “El fet d'estar certificats és una garantia per als nostres clients i, en el cas que hagin de fer una auditoria, no els reclamarien els comprovants en paper”, ha explicat el director de l'empresa.

Captio ha nascut en plena crisi econòmica i, tot i això, ha crescut en un any i mig, però els seus emprenedors asseguren que sense la crisi la facturació hauria estat superior. No tenen competidors a l'Estat, per això han crescut, però sí a Europa i a Nord-amèrica. “El nostre principal competidor és el full d'Excel”, ha comentat Vicient, que detalla que han de fer pedagogia entre els seus clients per explicar-los els avantatges del sistema. “El client no busca una solució, però quan són conscients del que els estem oferint pensen que els anirà bé”, ha assenyalat el director executiu de Captio.

INTERNACIONALITZACIÓ.

Enguany l'empresa farà el salt internacional, tant a través de les empreses per les quals ja treballa i que ara els encarreguen que implanten l'aplicació per gestionar les despeses en sucursals que tenen en altres països, com per les presentacions que fan per Europa del seu producte per captar nous clients. “Molts clients ens demanen el mateix producte per a França i Itàlia”, ha comentat Vicient. Captio obrirà una delegació a Milà per atendre les peticions dels clients italians. Amb tot, la seu central de l'empresa es mantindrà a Tortosa, ja que el grup d'impulsors de Captio són de les Terres de l'Ebre.

De moment Captio ha dirigit la seua aplicació cap a les grans empreses, que tenen un volum significatiu de treballadors amb molta mobilitat, però sostenen que el seu producte és també apte i permetria estalviar recursos a les petites i mitjanes empreses. Aquesta setmana Captio ha participat al Mobile World Congress. “És el segon any que hi anem, és una oportunitat per contactar amb altres empreses i som l'única empresa de la demarcació de Tarragona que hi hem presentat una aplicació pròpia”, ha manifestat Moser.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Captio automatitza la gestió de les despeses