Empreses

Grupo SPEC es prepara per fer el salt als EUA amb els sistemes de control

L'empresa dedica un 25% de la inversió a l'R+D+I. Competitivitat. Han creat una eina per al control de productivitat amb dades integrades

Les exportacions representen ara el 20% i la previsió és duplicar-les en tres anys

La millora de la competitivitat és clau per a les empreses. En aquest context saber què fan els empleats en cada moment serveix per determinar quin retorn té cada cèntim que s'inverteix en recursos humans. Per facilitar les tasques de control de productivitat, Grupo SPEC ha creat netTask, una eina que permet gestionar la imputació de temps a tasques i projectes a través d'un telèfon intel·ligent o una tauleta, tant de les persones que treballen dintre de la seu de l'empresa com de les que es mouen pel territori. És una de les innovacions d'aquesta empresa catalana que des del 1978 treballa en l'àmbit dels sistemes de control horari i d'accessos amb solucions pròpies de software i hardware.

Grupo SPEC té una seixantena de treballadors a l'Estat espanyol i filials a l'Argentina, des d'on cobreixen els països de l'Amèrica del Sud i Portugal. Pel que fa a la resta del món, funcionen amb distribuïdors estratègics a Europa, el nord d'Africa i el golf Pèrsic, per a on desenvolupen productes específics en àrab. Ara es plantegen fer el salt a l'Amèrica del Nord a través de la implantació als EUA, tal i com explica el president de la companyia, Joan Parés, que assegura que aquest projecte podria ser una realitat aquest any. “És un gran repte perquè es tracta d'un mercat molt interessant i amb moltes possibilitats”, explica. De moment, el projecte està en fase d'estudi de la mà d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Ocupació. L'objectiu és incrementar les exportacions, que a hores d'ara representen el 20% del total de la facturació i que volen duplicar en un termini de tres anys.

Grupo SPEC ha evolucionat paral·lelament amb els avenços tecnològics. El seu inici correspon amb el desenvolupament del microprocessador. Anys després passen a treballar amb els primers ordinadors, anteriors al PC, i comencen a desenvolupar sistemes centralitzats. El gran salt arriba amb l'aparició del PC, que els va permetre crear sistemes i software més complex per a les grans empreses. Des d'aleshores l'evolució tecnològica ha deixat empremta en cadascun dels seus productes, de sistemes de control horari, d'accessos i de tasques. La irrupció de dispositius mòbils connectats a la xarxa, que permeten introduir informació, es pot sumar ara a la que s'introdueix a través de dispositius fixos i terminals propis dins i fora de l'empresa. “Molts dels nostres clients són gran empreses amb seus múltiples perquè tenim un bon sistema de comunicacions per controlar diversos centres de treball”, manté Joan Parés.

Per seguir al capdavant, l'empresa destina un 25% de la inversió al departament d'I+D+I i cada any treu al mercat nous productes, un fet que, juntament amb el servei personalitzat al client sempre que ho necessita, són les claus de l'èxit de l'empresa, tal i com explica el seu president. Ara treballen en la creació de nous lectors d'empremta digital multiespectrals, més precisos i que resolen qualsevol problema de lectura que tinguessin models anteriors.

Els clients de Grupo SPEC són empreses privades i administracions públiques amb una mitjana de 300 empleats, tot i que en tenen amb plantilles que van dels 40 als 30.000 treballadors. El 2013 ha estat el primer any de frenada d'una recessió que van començar a notar el 2008. Les previsions són optimistes i esperen que aquest any puguin créixer tant en vendes d'equips nous com en el global de facturació.

A més de la seixantena de treballadors a l'Estat espanyol, Grupo SPEC té filials s a Portugal i Argentina, des d'on cobreix tot el mercat sud-americà, i distribuïdors a països d'Europa, el nord d'Àfrica i l'Orient Mitjà.
Facturació
6 M €
Treballadors
60
Any de fundació
1978


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Grupo SPEC es prepara per fer el salt als EUA amb els sistemes de control