Empreses

Agronutrients més eficaços i sense residus

L'empresa tortosina Hilfe Agrotechnical produeix adobs que potencien els sistemes naturals de defensa de les plantes agrícoles

La producció d'Hilfe és de 400.000 litres anuals, un 75% dels quals es venen al mercat interior

Dissenyar, formular i fabricar productes per l'agricultura tecnològicament avançats, que estiguin exempts de residus i milloren l'eficiència i el rendiment de les plantacions. Aquests són els principals objectius de l'empresa Hilfe Agrotechnical, instal·lada al polígon industrial Catalunya Sud, a Tortosa. “Els nostres productes responen a les necessitats específiques de qualsevol vegetal, estudiem de forma intensiva la fisiologia de la planta i activem els seus sistemes naturals de defensa”, ha explicat el gerent d'Hilfe, David Targa, enginyer agrícola que el 2009 va decidir crear la seua pròpia empresa.

Els productes que fabrica Hilfe s'apliquen a tot tipus de cultiu, l'empresa disposa de diferents línies de producte i també fabrica productes certificats per a producció ecològica. L'objectiu d'Hilfe sempre inclou aconseguir que la planta genere resistència a les agressions externes i es potencien les seues defenses naturals. Actualment, la seua nau industrial ocupa una superfície de 1.800 metres quadrats, però la previsió de l'empresa és traslladar-se aquest estiu a una altra nau de 4.000 metres quadrats situada també al Catalunya Sud, però al terme municipal de l'Aldea. “En aquesta part del Catalunya Sud estem pràcticament sols, no arriba ni el correu ordinari”, expliquen des de l'empresa d'agronutrients, amb relació al dèficit de serveis que pateixen les poques empreses que hi ha a la part tortosina del polígon.

La producció d'Hilfe és d'uns 400.000 litres anuals, dels quals un 75% es destinen al mercat estatal i la resta s'exporten. “Treballem força bé al Penedès i a Lleida, però a la resta de Catalunya ens costa, és molt difícil introduir al mercat un producte fabricat aquí mateix perquè no es valora la producció autòctona, com si només per ser fabricat fora de casa nostra el producte hagués de tenir més eficàcia”, ha assenyalat Targa. Però Hilfe no només vol incrementar les vendes a Catalunya, sinó que un dels seus reptes de futur és obrir nous mercats a l'Amèrica del Sud i l'Aràbia Saudita. Actualment, les vendes a l'exterior es concentren als Estats Units i l'Amèrica del Sud.

Els inicis d'Hilfe han coincidit amb la crisi econòmica, una crisi, però, que no ha afectat el camp de la mateixa manera que altres sectors, així que la producció agrícola s'ha mantingut tot i la caiguda de preus en origen. Possiblement el seu creixement hauria estat més ràpid en època de bonança econòmica.

R+d.

La plantilla d'Hilfe està formada per 10 treballadors, bona part dels quals es dediquen a la investigació i desenvolupen noves formulacions que donen resposta a nous problemes. És per aquest motiu que Hilfe disposa de camps on fa assajos de nous productes, però també es poden provar les formulacions en els camps dels clients si es fa un encàrrec concret. També col·labora amb diversos centres d'investigació i universitats. I tanta importància com dóna Hilfe a la recerca per aconseguir uns fertilitzants que minimitzen l'impacte sobre el medi ambient i guanyar eficiència a l'hora que les plantes combatin malalties i plagues, la dóna també a la qualitat, entesa en un senti ampli: de servei, de producte i d'atenció, i és per això que la xarxa de tècnics d'Hilfe està formada per enginyers tècnics amb experiència en el sector.

Pel que fa al procés de producció de la gamma de productes líquids (que són la majoria, però també en fabriquen de sòlids), consisteix a addicionar les matèries primeres específiques en un reactor amb agitació constant, en condicions de temperatura ambient, fins la seua dissolució total i homogeneïtzació. En aquesta etapa es produeixen les reaccions químiques que donaran pas al producte acabat, i, després d'un exhaustiu control de qualitat, es transvasa als dipòsits i, finalment, a la línia d'envasat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Agronutrients més eficaços i sense residus