Empreses

Spain

Portes per obrir i tancar amb un clic

La multinacional Ditec Entrematic té a Mataró la nova seu des d'on comercialitza els automatismes i les portes que fabrica

Portes automàtiques i barreres que són fàcils d'obrir prement un botó o amb un comandament a distància. La multinacional italiana Ditec Entrematic fabrica a Catalunya entre 3.000 i 5.000 d'aquestes portes seccionals o per a pàrquings i unes 1.500 que es munten amb tancament de vidre. L'empresa fa el muntatge de molts d'aquests productes a la planta logística que té a Llerona, des d'on subministra a tot el territori espanyol i Portugal.

Ditec Entrematic opera des del 1985 en el mercat espanyol i el seu model de venda indirecta el diferencia dels altres fabricants, ja que arriba a l'usuari final a través dels instal·ladors i distribuïdors especialitzats. Actualment és l'empresa fabricant amb la gamma de productes més àmplia del mercat, i s'ha proposat incrementar el model de negoci potenciant les vendes al sector residencial, comercial i industrial.

El director general d'Entrematic Spain, Jordi Castellà, reconeix que han sobreviscut a uns anys complicats en què les vendes del sector han baixat entre un 30 i un 40% arran de l'aturada de la construcció. Això ha obligat a fer una reestructuració a l'empresa per tancar delegacions que tenia a València, Madrid i el País Basc, i centralitzar les vendes des de la nova seu de Mataró. La producció i el muntatge també s'han concentrat a la planta de Llerona, tancant els centres que tenia a Zamora i Portugal, i fent la producció i distribució únicament des de Catalunya.

Amb aquesta redistribució la direcció assegura que s'han optimitzat recursos, s'han reduït costos i s'ha guanyat en rapidesa en el servei, podent entregar les comandes en una setmana. Segons explica Castellà, els tres centres logístics que tenia l'empresa feien inviable el model de negoci i la nova estratègia, orientada al client, ha permès recol·locar part del personal que estava a muntatge a l'equip comercial. “Érem una empresa orientada a producte, ara som una empresa orientada al client.” L'empresa té una plantilla de 13 persones.

incrementar vendes.

Les previsions per al 2014 és remuntar les vendes, que l'any passat es van tancar amb una facturació de 2 milions d'euros. Per aconseguir-ho s'ha potenciat l'equip comercial que opera des de la nova seu, ubicada al Tecnocampus de Mataró.

Jordi Castellà és optimista, ja que assegura que el mercat s'està reactivant i ja hi ha alguns productes que tenen una forta demanda. Segons explica, aquesta millora s'ha notat sobretot en el sector industrial, on tot i que no es construeixen noves naus, sí que s'està fent un esforç per complir les normatives, que obliguen a molts a fer tancaments específics per continuar l'activitat, sobretot en el sector alimentari. En canvi, Castellà reconeix que costarà més activar la demanda del sector residencial i comercial. “La gent està espantada i només es fan petites reformes”, comenta. Per incrementar vendes s'ha apostat fort per tractar amb distribuïdors especialistes per adaptar els productes a les necessitats del mercat.

La multinacional italiana, que té set filials a tot el món, ven a onze països, entre els quals hi ha la Xina, on també fabrica la major part dels automatismes. El centre d'investigació i disseny de la companyia està ubicat a la seu central, a Milà, des d'on arriben alguns productes a punt per ser comercialitzats, mentre que altres s'acaben de muntar a la planta de Catalunya.

Facturació

2 M€

Treballadors

13

Any de fundació

1985

L'empresa té una planta de producció a Llerona però la seu central i el departament de vendes s'ha traslladat d'Arenys de Mar a les oficines que des de fa uns mesos ocupa al Tecnocampus de Mataró.

La porta flexible i submergible per a l'alimentació

La darrera novetat de la firma és una porta ràpida flexible feta amb una resina que es pot mullar sense que es deteriori com podria passar amb altres portes de ferro o acer inoxidable. Segons explica el gerent, Jordi Castellà, la nova porta Alimax ha tingut molt bona acceptació en el sector industrial de l'alimentació per l'aïllament que s'obté en tancar-se i obrir-se amb una gran rapidesa i per les facilitats de neteja que presenta. Les primeres comandes ja s'han començat a instal·lar a l'Estat espanyol. Entrematic també ha tret al mercat una nova porta seccional de pàrquing i dos automatismes innovadors, un per a portes batents i l'altre per a una porta de pàrquing.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portes per obrir i tancar amb un clic