Empreses

Cuines de Lleida amb segell Ferrari

La fabricant lleidatana Hubelsa inicia una nova etapa amb l'aliança amb la multinacional italiana de cuines Snaidero

L'empresa lleidatana Hubelsa, fabricant de cuines de disseny i mobiliari de la llar des de l'any 1982, ha fet aquest any un salt endavant amb una aliança estratègica amb la multinacional Snaidero, que té la seu central al nord d'Itàlia i és líder internacional de la cuina de disseny de gamma alta, amb el dissenyador Paolo Pininfarina, creatiu que ha treballat en el disseny de Ferrari, Jaguar i Maserati i que imprimeix algunes de les empremtes de la firma automobilística –les línies corbades o el color vermell patentat de Ferrari, entre d'altres– en el disseny de les cuines. Gràcies a aquesta col·laboració, les dues companyies han obert una botiga conjunta a Barcelona que, sota la marca Kook, es dedicarà a la comercialització en el mercat català i estatal de les cuines d'ambdues empreses i a vendre cuines que combinaran propostes de les dues companyies.

La botiga es troba a Illa Diagonal i va obrir el passat mes de febrer. Té dues plantes, i a la baixa es comercialitzen diversos dissenys de cuina de la marca italiana, mentre que a la primera Hubelsa hi té les seves, que comercialitza amb la marca Okya Home Solutions. Segons Àlex Banzo, propietari juntament amb el seu germà de la companyia Hubelsa, la col·laboració amb la firma italiana els permet accedir a un sector de mercat que es mou en les cuines de disseny i de gamma alta, mentre que els italians aconsegueixen implantar-se a Catalunya de la mà dels lleidatans. Fins ara Hubelsa ha atret consumidors de classe mitjana, que demanda cuines a mida i disseny de qualitat però a preus mitjans. Ara, la botiga reunirà tots dos tipus de clients, segons els càlculs d'Hubelsa: els clients que visiten els dissenys inspirats en les corbes de Ferrari, els colors i la pintura metal·litzada pròpies de Snaidero, també podran fer una ullada als d'Hubelsa. I viceversa. El preu d'una cuina Okya por rondar els 4.000 o 5.000 euros, mentre que una cuina Ferrari multiplica per quatre aquesta quantitat. “No competirem entre nosaltres, sinó que ens en beneficiarem mútuament”, aposta Banzo.

L'aliança amb Snaidero és el primer gest expansiu que fa Hubelsa després d'uns anys durs de retraïment del negoci. Des del 2008 fins al 2013 la seva facturació ha caigut un 60% com a conseqüència de l'esclat de la bombolla immobiliària i de crèdit i la caiguda en picat del sector de la construcció. No ha tancat les tres naus que l'empresa té a Lleida, dues dedicades a la construcció de cuines i l'altra a l'exposició comercial dels models, però sí que ha hagut de fer una dolorosa retallada de personal, passant l'estructura de 40 a 10 treballadors. Ara, Hubelsa ha estabilitzat la seva facturació en 1,5 milions d'euros i pot comptar amb una situació financera sanejada que a Àlex Banzo li permet valorar amb optimisme els salts endavant del futur i dels quals la botiga Kook amb Snaidero és un primer pas. Hi haurà més projectes. Hubelsa pensa arribar a nous mercats i també en noves formes de comercialització.

L'empresa també s'ha obert a diversificar la seva gamma de productes, ampliant-la a armaris encastats, fusteria i mobles per al bany, sense perdre de vista la cuina com a element principal de la companyia. Segons Banzo, malgrat la duresa de la crisi en el sector de la construcció i l'habitatge, Hubelsa ha aconseguit sortir-se'n per la capacitat d'adaptar-se als canvis reorientant l'activitat cap a noves línies i productes i mantenint-se forts en el sector del moble a mida i amb disseny personalitzat. Durant el boom immobiliari, la fabricació de cuines i armaris en sèrie va centrar bona part de l'activitat del sector. En cinc anys la mateixa Hubelsa va atendre l'equipació de fins a 3.000 pisos de nova construcció. “Si ens haguéssim bolcat en exclusiva en aquesta línia de negoci, que llavors reportava molt més beneficis que vendre una cuina a mida per a un client determinat, hauríem fet més diners en aquells moments però ara hauríem hagut de plegar”, diu Àlex Benzo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cuines de Lleida amb segell Ferarri