Empreses

Ferrer inCode entra als EUA per catalitzar el seu negoci exterior

La companyia és present a 14 països, on comença a treballar junt amb socis locals. Espera multiplicar per sis les vendes en quatre anys i que el 80% d'aquestes es generin a mercats exteriors l'any 2017

L'empresa preveu que la meitat de les vendes a fora provingui dels EUA l'any 2017

Recerca puntera i aposta per la internacionalització. Aquests són els dos components de la recepta que els responsables de Ferrer inCode, que treballa en l'àrea de la medicina personalitzada a partir de la recerca en l'àmbit genètic, han triat per fer créixer exponencialment en els propers anys aquesta jove companyia catalana. Fundada fa només set anys a partir del treball conjunt d'un dels grans laboratoris de Catalunya, Ferrer, i la biotecnològica Gendiag, l'empresa va facturar l'any passat 3,7 milions i espera tancar aquest exercici amb gairebé el doble (7 milions). Amb una previsió de creixement anual constant al voltant del 60% al 80%, els plans preveuen que, d'aquí a quatre anys, la facturació se situarà entre els 25 i els 27 milions.

La part fonamental del creixement vindrà, segons el director general de Ferrer inCode, Jordi Puig, del negoci internacional. La companyia ha apostat per arribar a acords amb socis locals que distribueixin els seus productes per expandir-se arreu del món. Amb aquesta fórmula, Ferrer inCode ja és present a 14 països aplegats en les àrees d'Europa, Orient Mitjà i Amèrica del Nord. De moment, però, només ha posat el primer peu en aquests mercats. Va iniciar l'estratègia internacional fa un parell d'anys, segons Puig, i va ser al llarg de 2013 quan va tancar la majoria d'acords amb els socis. Així, avui dia el negoci internacional de la companyia representa un 15% del total, mentre que l'any 2017, quan està previst que les vendes s'hagin multiplicat gairebé per sis, s'espera que el pes dels mercats exteriors s'elevi fins al 80%.

Un mercat potencial.

Els EUA, on Ferrer inCode va entrar a principis d'aquest any després de tancar una aliança estratègica amb Selah Genomics, no són, segons Puig, una etapa qualsevol de l'expansió internacional, sinó que s'espera que sigui el gran catalitzador del negoci exterior. De fet, la companyia creu que la meitat de les vendes a l'exterior previstes per al 2017 es generaran en aquest mercat, que Puig qualifica de “molt interessant” perquè la medicina personalitzada està més desenvolupada que a Europa. Ho està sobretot en el tractament del càncer i les malalties rares, però es comença a visualitzar, segons el director general de l'empresa catalana, que també pot resultar molt interessant per al tractament de les malalties i riscos cardiovasculars, precisament l'àmbit d'especialització de Ferrer inCode.

Segons comenta Puig, aquest creixement internacional segurament comporta, de retruc, un increment de la plantilla de la companyia, sobretot de l'estructura (servei d'atenció al client, comercials, màrqueting, etc.), que ara ocupa 18 persones. A més, en l'àmbit de la recerca, on Ferrer inCode inverteix uns dos milions anuals, hi treballen 20 persones més. Les oficines de l'empresa estan situades a Barcelona, mentre que els laboratoris són a Esplugues de Llobregat.

Creada a partir d'una aliança entre els laboratoris Ferrer i la biotecnològica Gendiac, Ferrer inCode va iniciar la seva activitat fa set anys. L'any 2012 va apostar per la internacionalització i, des de llavors, ha tancat acords amb socis que distribuiran els seus productes a 14 països. Les previsions són multiplicar exponencialment l'activitat a l'exterior i convertir-la en motor de creixement.
Facturació
3,7 M€
Treballadors
38
Any de fundació
2007
tendències

Medicina cada cop més personalitzada

El sector farmacèutic mundial està immers en una tendència que el fa mirar cada cop més cap a una medicina personalitzada. Un fenomen que és possible gràcies als avenços en la recerca en l'àmbit genètic que permeten, per exemple, saber si una persona té més predisposició a desenvolupar una malaltia i, a més, fer recomanacions per evitar-la o retardar-ne l'aparició. En visualitzar aquesta tendència, els laboratoris Ferrer van decidir apostar-hi. Per això, van buscar un aliat biotecnològic, Gendiag, que portava a terme, des de feia anys, una recerca puntera en aquest àmbit. Segons Puig, Ferrer inCode porta les eines de diagnòstic genètic cap al fet clínic. Ha desenvolupat testos relacionats amb patologies cardiovasculars i ha comprat llicències de tercers en oncologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ferrer inCode entra als EUA per catalitzar el seu negoci exterior