Focus

Un reordenament que va arribant a la seva fi

Els bancs comercialitzen el 70% del negoci d'assegurança de vida

Una de les peculiaritats del nostre mercat d'estalvi és la solidesa que al llarg dels anys ha assolit l'aliança entre asseguradores i bancs per comercialitzar el producte de les primeres, i que ara, després d'aquests anys de reforma del sistema financer espanyol, està ultimant el seu reordenament.

A diferència del que passa en altres estats, “la banca ha anat més aviat a establir aliances amb les asseguradores que a presentar una competència ferotge”, com diu Javier Rodríguez, responsable dels Productes de Vida del Grup Zurich, la firma que manté un sòlid acord amb Banc Sabadell. Com afegeix, els bancs, que comercialitzen fins al 70% del negoci d'assegurança de vida (uns 21.400 milions d'euros), “no s'han vist forts per competir i han preferit beneficiar-se de l'experiència de les asseguradores i, a més, no han de fer servir el seu capital, és un negoci que roman fora del seu balanç”. Com preveu, és presumible que s'enforteixi aquest negoci en el futur. Com diu el director de Productes de Particulars de Banc Sabadell, Ramon Gras, “el producte d'assegurança ja forma part del port-foli del gestor bancari”. Com diu Ramon Aznar, expert en finances de PWC, “les aliances, que han estat d'èxit, es mantindran, fins i tot en el cas de grans grups que tenen la seva pròpia divisió, però que no renuncien a tenir el seu aliat de torn”.

De moment, i tal com va demanar el Banc d'Espanya, que va posar el 2014 com a data límit per resoldre les possibles col·lisions d'interessos esdevingudes pels processos de fusions bancàries, les peces es van ajustant. Entre els darrers moviments ressenyables cal fer esment de Mapfre, que ha fet de Bankia el seu principal en assegurances, i el de DKV, que tindrà com a plataforma per distribuir les seves pòlisses sanitàries la xarxa d'oficines de Banc Sabadell, entitat que justament està acabant de discutir amb Zurich i Caser quin serà el vincle amb les dues entitats que han estat absorbides pel banc català, CAM i Banco Gallego.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.