Empreses

Gico busca un nou soci per fer un salt en creixement

Després de l'entrada a Panamà ultima acords a Equador i prepara una nova versió del seu programari de gestió de riscos laborals

La firma també vol establir una xarxa comercial al mercat estatal i al llatinoamericà

La terrassenca Gico ultima l'entrada d'un nou soci que li permeti assumir el repte de guanyar presència a l'exterior així com a desenvolupar una nova versió del seu programari de gestió de riscos laborals que els obri les portes al segment de les pimes.

La companyia, fundada el 2001 per tres socis, preveu aixecar una inversió d'entre 1,5 i 2 milions d'euros “principalment d'un perfil d'inversor purament financer, tot i que no ens tanquem a cap altra opció”, explica el soci i director general Xavi Giner.

L'empresa preveu tancar l'entrada del nou soci aquest any per poder posar en marxa en nou pla estratègic el 2015, i que preveu entre d'altres coses passar del milió i mig actual de facturació als 5 milions d'euros en tres anys, així com doblar l'actual plantilla, formada per una vintena de persones.

L'any passat Gico va iniciar el seu salt a l'exterior amb la firma d'un important acord amb l'equivalent a la Seguretat Social del Panamà per tal d'implantar el seu programari a les empreses del país.

De moment el projecte està en una primera fase pilot amb la participació d'unes 12.400 empreses però que preveu arribar a tot el teixit empresarial. “Aquesta operació ens ha obert les portes a d'altres països de Llatinoamèrica i ja estem en converses amb empreses i administracions a Equador”, destaca Carlos Puig, soci i director comercial. A més Gico també estudia altres mercats de la zona, com el Perú o Colòmbia.

L'interès pels mercats llatinoamericans respon en bona part al recorregut que té la gestió dels riscos laborals “tenint en compte que tot just ara es comença a legislar i hi ha molt per fer”, destaquen els dos socis.

Però l'interès per obrir mercats respon també, admeten, a compensar el refredament del mercat local. “La crisi ha fet que moltes empreses es plantegin reduir costos en aquesta gestió dels riscos laborals perquè encara no l'entenen com un punt estratègic.” És la doble realitat, diuen, entre el que “socialment està molt integrat però que encara no forma part de l'ADN empresarial”.

Obrir-se a les pimes.

De moment el perfil de clients de Gico està format bàsicament per grans empreses -entre elles Grífols, Damm, Adidas, Airbus, Tous, grup Ferrer, Schneider Electric o The Colomer Group-. Això respon en bona part al fet què la legislació espanyola preveu que les grans empreses no puguin externalitzar aquesta gestió dels riscos laborals com sí ho fan les pimes a través de les mútues. “Però també perquè resulta evident que una microempresa no té les mateixes necessitats de gestió que les que pot tenir una gran empresa amb milers de treballadors”, destaca Giner.

Això, però, no passa igual a Llatinoamèrica i per això i per diversificar també cap a empreses mitjanes al mercat local Gico estudia una nova versió del seu programari que recolzi al núvol i que sigui atractiu en preu a empreses més petites. “L'objectiu és poder paquetitzar el nostre producte per a empreses petites”, destaca Puig.

L'entrada de nou capital haurà de servir també per establir una xarxa de distribució tant al mercat estatal com a Llatinoamèrica, on ara mateix volen concentrar la seva expansió internacional “perquè des d'un punt de vista d'idioma és el que ens resulta més proper i perquè a Europa en general la crisi es nota a tots els països”, explica el responsable comercial de Gico.

Amb tot, Puig també destaca els Estats Units com a “un mercat interessant a pesar de ser un mercat més madur”.

L'obertura internacional i l'entrada d'un nou soci suposarà un salt important per a una empresa que en paraules de Giner “ha estat sempre molt prudent en el seu creixement, amb una actitud molt catalana d'assumir els riscos justos i no endeutar-se”, però arribats a aquest punt, expliquen “és el moment per plantejar-se aquest salt i poder assumir nous reptes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gico busca un nou soci per fer un salt en creixement