Empreses

Hydrotec: un negoci que no té goteres

“Abans, la gent que tenia una casa vella pensava a vendre-la i comprar-ne una de nova. Ara, decideix més aviat refer-la, rehabilitar-la.” Així explica Xavier Brosset, assessor tècnic de l'empresa Hydrotec, el motiu pel qual la crisi econòmica, en general, i de la construcció, en particular, no ha alentit el creixement de la companyia belga a Catalunya, present al Principat des del 2010 i que es dedica al tractament de les humitats als edificis.

Hydrotec es va fundar a Bèlgica l'any 1988 i és present també a Holanda, Luxemburg i França des de fa 25 anys. Pel que fa a l'Estat espanyol, la primera incursió la va fer l'any 2006 amb l'obertura d'una oficina a Madrid. Quatre anys després, va inaugurar la seva seu a Ripollet (Vallès Occidental), des de la qual pivota una delegació catalana que és autònoma de la de la capital de l'Estat.

Brosset explica que als països del centre i nord d'Europa abunden les empreses de tractament de les humitats perquè el clima comporta moltes problemàtiques relacionades amb la humitat. Segons assegura, en vuit de cada deu cases a Bèlgica s'ha fet algun tractament com els que ells ofereixen. Malgrat que als països mediterranis la incidència és menor per qüestions climatològiques, l'empresa va veure que també es donaven alguns problemes i que hi havia poca competència. Per això, va decidir instal·lar-se a Catalunya. Per fer-ho, explica el tècnic Francesc Carpena, s'ha copiat el model europeu, però s'ha adaptat a les característiques de la construcció local.

Els tractaments.

Segons Brosset, a Catalunya es donen sobretot casos d'humitat per capil·laritat, tot i que també n'hi ha per filtracions laterals, per filtracions de cobertes, per façana i per condensació. Aquesta darrera tipologia és la més preocupant per molts propietaris perquè quan la condensació supera el 66% es genera un fong que pot comportar problemes de salut.

L'empresa tracta tots aquests problemes relacionats amb la humitat. No és l'única, perquè, segons Brosset, en els darrers anys alguna altra empresa europea ha començat a operar a Catalunya i també han aparegut petites empreses autòctones. No obstant això, hi ha una cosa que diferencia Hydrotec i és el fet que, a més del tractament contra les humitats, ofereix també la possibilitat d'acabar l'obra, és a dir, que el client pot tenir un servei integral.

En els darrers anys, Hydrotec ha aconseguit créixer a un ritme anual del 10% a Catalunya. I, segons Brosset, encara hi ha molt mercat potencial al qual la companyia pot aspirar. Per tant, creu que el ritme d'activitat es pot accelerar algun punt percentual més en els propers anys. Segons diu, tenen alguns elements al seu favor. En primer lloc, que els clients que els han conegut es converteixen en prescriptors dels seus tractaments i els recomanen a coneguts. A més, Hydrotec està fent un esforç per acostar-se a professionals del món de la construcció i la rehabilitació i també a ajuntaments, institucions i col·lectius que gestionen edificis públics. “De moment, tenim un 70% de clients particulars davant un 30% de professionals, però la idea és anar captant-ne d'aquests”, comenta.

Amb tot, Hydrotec factura a Catalunya 1,5 milions i té 17 treballadors -les xifres globals del grup pugen a 8 milions de facturació i 80 treballadors-. En principi, dóna servei al Principat, Aragó i el sud de França, però no descarta expandir-se a altres comunitats properes.

Hydrotec va néixer fa 26 anys a Bèlgica i un any després s'expandia per Holanda, Luxemburg i França. A l'Estat espanyol va arribar l'any 2006, quan va obrir la delegació a Madrid. Quatre anys després va inaugurar la delegació catalana, que treballa des de Ripollet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Hydrotec: un negoci que no té goteres