Empreses

Banc Sabadell assoleix un benefici de 167,7 milions fins al juny, un 35,9% més

Banc Sabadell arriba al meridià de l'any amb un benefici de 167,7 milions d'euros, un cop s'han destinat 1.415,3 milions d'euros a dotacions sobre crèdits i altres actius.

En la presentació d'aquests resultats semestrals, que superen en un 35,9% els de fa un any, el conseller delegat, Jaume Guardiola, va destacar la contenció de la taxa de morositat, que ha minvat per segon trimestre consecutiu, fins a situar-se en un 13,35%, 22 punts bàsics menys que en tancar el trimestre anterior. Així mateix, Guardiola va posar l'accent en l'augment del marge d'interessos, que van arribar a 1.076 milions d'euros, amb un increment del 24,3% interanual, després de créixer durant quatre trimestres.

Ha estat especialment destacable la intensitat que ha mostrat en la primera meitat de l'any la gestió de fons d'inversió, que ha crescut un 41,4%, amb especial incidència de fons mixtos i de renda variable, els que més ingressos aporten en comissions. En els primers sis mesos de l'any, els ingressos per comissions han crescut un 16,2% respecte del mateix període del 2013, fins als 414,5 milions d'euros.

Pel que fa al negoci immobiliari, el banc ha informat que Solvia ha reduït la seva cartera d'actius en 7.541 unitats, per un total de 1.319 milions d'euros, un 7% més que després del mateix període de l'any anterior. Guardiola va avançar que Banc Sabadell pensa presentar una oferta al concurs que convocarà la Sareb per gestionar actius immobiliaris.

En el capítol de la inversió creditícia, “cal interpretar com un senyal positiu que per primer cop en sis anys, al juny va créixer l'estoc de crèdit a empreses.” D'abril a juny, el crèdit a empreses va créixer un 1,5%, fins a 28.298 milions d'euros. Va augurar que, per contra, serà molt difícil redreçar el crèdit hipotecari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.