Empreses

Cures per a l'instrumental quirúrgic

Trazins llançarà el 2015 la segona versió del seu ‘software' de gestió de material mèdic

L'empresa ha presentat una oferta
a l'Aràbia Saudita i no descarta altres països

En la seva feina en una multinacional alemanya dedicada a la fabricació de material quirúrgic, Catina Vandrell i Andres Úbeda havien tingut molt temps i ocasions per comprovar de primera mà l'estat del material que s'utilitza a les sales d'operacions de l'Estat. La inquietud que els va generar aquesta experiència –segons diuen, en molts casos, l'estat deixava molt a desitjar i els processos de gestió eren poc eficients- els va animar a crear una empresa pròpia que oferís serveis de reparació i sistematitzés la gestió del material en un programa informàtic.

Aquesta és la història que hi ha darrere de la fundació de Trazins, creada l'any 2006 per Vandrell i Úbeda. Al principi, es van dedicar a fer auditories de qualitat en diferents hospitals. Segons Vandrell, de mitjana, gairebé la meitat del material quirúrgic estava en bones condicions, el 15% requeria ser substituït, el 22% necessitava reparacions i el 16%, actuacions superficials.

A partir d'aquestes auditories, i davant la realitat que deixaven palesa, van anar arribant clients. L'empresa té dos tipus de clients. Alguns només els demanen que s'encarreguin de les reparacions i substitucions de material. Però altres, cada vegada més, a banda d'encarregar-los això, adquireixen el programa de gestió elaborat per l'empresa. Amb aquest software poden tenir el control de tot l'instrumental -des de quan es fa servir, amb quins pacients, passant per quantes vegades s'ha esterilitzat o s'ha reparat-. Trazins té previst treure al mercat la segona versió el 2015.

El reclam de l'estalvi.

Vandrell explica que, quan es presentaven als hospitals, solien esgrimir arguments relacionats amb la millora qualitativa que suposava tenir el material en bon estat i gestionat de manera eficient -evita infeccions, riscos per al pacient i que s'allargui la intervenció, i facilita la feina al metge-. Amb la crisi, però, Trazins ha canviat el reclam i ara prova de fer nous clients posant èmfasi en l'estalvi de costos que poden comportar els seus serveis a un hospital -redueix despesa en reposicions i evita pèrdues-. I, segons Vandrell, amb uns centres sanitaris cada cop més collats en l'aspecte financer, el canvi ha tingut els seus efectes i la possibilitat d'estalviar ha convençut més hospitals que s'han convertit en clients de Trazins.

Amb tot, l'empresa treballa ara amb 28 hospitals de tot l'Estat espanyol -en cinc només fa reparacions i la resta tenen el seu software de gestió-. Vandrell assegura que les perspectives de futur són bones. Trazins va facturar l'any passat uns 400.000 euros i preveu arribar aquest any gairebé als 500.0000. Esperen consolidar-se amb clients catalans i espanyols per fer un salt internacional després. No obstant això, reconeix que, si per la crisi s'alenteix el creixement aquí, no descarten avançar la sortida a altres països. De fet, els ha arribat l'interès de diversos hospitals de Sud-amèrica i han presentat una oferta a l'Aràbia Saudita. Això ho han fet juntament amb una empresa alemanya del sector del material quirúrgic que coneixia el software de Trazins i es va interessar per incorporar-lo a la seva oferta. Segons Vandrell, es podria repetir l'experiència a altres països perquè es tracta d'una companyia més gran i té presència en diversos mercats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cures per a l'instrumental quirúrgic